Bezdrôtová myš Genius si vystačí aj bez batérií

Genius uviedol na trh bezdrôtovú myš DX-Eco, ktorá namiesto batérií využíva vlastný kondenzátor. Tri minúty nabíjania postačia na štyri hodiny používania. Myš sa na trhu objaví v máji za cenu 20 eur.

17.04.2012 07:00
Myš Genius DX-ECO Foto:
Genius predstavil bezdrôtovú myš poháňanú vlastným kondenzátorom.
debata (1)

Výrobca počítačových periférií, spoločnosť Genius, opäť ukázala ako sa dá s kreatívnym nápadom upútať pozornosť odbornej ale aj laickej verejnosti. Predstavil bezdrôtovú myš, ktorá počas prevádzky nepoužíva klasické batérie. Vybavená je vlastným kondenzátorom, ktorého nabitie trvá podľa výrobcu len tri minúty a zvládne až 100 tisíc nabíjacích cyklov. Na jedno nabitie je možné s myšou DX-ECO pracovať približne štyri hodiny.

Myš sa nabíja po pripojení k počítaču cez micro USB konektor. S miniatúrnym Pico USB prijímačom komunikuje cez bezdrôtové spojenie na frekvencii 2,4 GHz a podľa výrobcu. Okrem troch tlačidiel vrátane rolovacieho kolieska je myš vybavená prídavnou dvojicou programovateľných tlačidiel a tlačidlom pre zmenu citlivosti snímača v rozmedzí 800 až 1600 dpi. Genius sa pochválil aj novým senzorom s technológiou pre pokročilé snímanie povrchu BlueEye, vďaka ktorej je možné pracovať aj na nerovnom povrchu. Genius DX-Eco sa na trhu objaví oficiálne až v máji s cenou približne 20 eur.

1 debata chyba