Google rozšíri StreetView o unikátne Galapágy

Google na sklonku roka pridá do služby StreetView živý náhľad z unikátneho ekosystému na súostroví Galapágy. Užívateľom ponúkne panoramatické snímky z desiatich vybraných lokalít.

26.05.2013 14:00
Google Trekker 4, Galapágy Foto:
Živý náhľad zo súostrovia Galapág bude v službe StreetView dostupný koncom roka.
debata

Galapágske ostrovy predstavujú biologicky unikátny ekosystém s výnimočnou biodiverzitou (ktorou ho predstihla len Antarktída). Svoj výskum tu realizovali mnohí významní vedci na čele s Charlesom Darwinom. V súčasnosti prírodnú rezerváciu ohrozujú klimatické zmeny, ale ľudský faktor, čomu sa snaží zabrániť ekvádorská vláda, výskumníci a združenia na ochranu prírodných pamiatok.

Súostrovie Galapágy Foto: Google
Google Trekker 4, Galapágy Súostrovie Galapágy

Google na svojom blogu informoval o ďalšej iniciatíve v službe StreetView, ktorá by mala v blízkej dobe ponúknuť práve živé náhľady z Galapág. V spolupráci s Nadáciou Charlesa Darwina a Národným parkom Galapágy poslal do chránenej prírodnej oblasti skupinu badáteľov so zariadeniami na zachytávanie panoramatických snímok, takzvaným Trekkerom.

Súostrovie Galapágy Foto: Google
Google Trekker 4, Galapágy Súostrovie Galapágy

Počas 10-dňovej výpravy Google nasnímal prírodné podmienky na ostrovoch a v ich okolí, vrátane podmorského života. Prvé snímky z desiatich vybraných lokalít, vrátane vulkánu Sierra Negra, by sa mali na mapách objaviť koncom tohto roka. Okrem iného majú byť súčasťou archívu na dokumentáciu prirodzených zmien v tamojšej faune a flóre.

debata chyba