LG ponúkne smartfónom displej s extrémne vysokým rozlíšením

Kórejská firma predstavila displej s najvyššou hustotou obrazových bodov na palec. Sľubuje neporovnateľne vyšší jas. Nové panely vynikajú nie len rozlíšením ale aj svojou hrúbkou.

25.08.2013 13:24
Quad HD LCD displej, LG Foto:
LG výrobcom smartfónov ponúkne displej s extrémnym "Quad HD" rozlíšením.
debata

V hone za vysokým rozlíšením a veľkou uhlopriečkou displeja výrobcovia smartfónov už medzičasom zaradili do svojej ponuky hybridné zariadenia označované ako phablet. Práve ony majú byť argumentom pre tých, pre ktorých je tablet stále príliš veľký a smartfón zas primalý. S vyostrujúcim sa konkurenčným bojom sa výrobcovia zamerali na to, čo je v prípade hybridných zariadení kľúčové – displej. Juhokórejská spoločnosť LG v tejto súvislosti predstavila 5,5-palcový displej s extrémnym rozlíšením 2560 × 1440 bodov, ktoré je až 4-krát vyššie než u bežných smartfónov strednej a vyššej triedy.

Nový displej s vysokým rozlíšením bude zároveň dosahovať aj vysokú hustotu obrazových bodov na palec, a to až na úrovni 538 ppi. Len pre porovnanie iPhone 5 má displej s hustotou 326 ppi, LG G2 s 423 ppi, HTC One s 468 ppi a Samsung Galaxy S4 s hustotou 441 ppi. V tejto súvislosti hovorí LG o výrazne vyššom jase (430 nitov) a pohodlí pre užívateľa, ktorému sa na displeji zobrazia stránky v podobnom rozsahu ako na bežnom monitore. Výhodou displeja má byť aj jeho hrúbka, ktorá je o 12 percent menšia než u predošlej generácie displejov s vysokým rozlíšením. So svojimi 1,21 milimetrami tak rozširuje možnosti použitia aj v zariadeniach konkurencie, za predpokladu, že si displej nevyrába sama.

Výrobca začne s masovou produkciou koncom roka, pričom odhaduje že v roku 2014 by mohol na trh dodať 765 miliónov nových Quad HD LCD displejov.

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #displej #LG #vysoké rozlíšenie #phablet