Samsung si za inteligenté hodinky na Slovensku vypýta tri stovky

Prvú várku hodiniek Samsung rozdal 50 šťastlivcom, ktorí si ako prví zakúpili phablet Galaxy Note 3. Oficiálny predaj začne až začiatkom budúceho týždňa s cenou 299 eur.

04.10.2013 19:21
Samsung Galaxy Gear, inteligentné hodinky Foto:
Slovensko sa pri predaji hodiniek Galaxy Gear dostalo na rad v prvej polovici októbra.
debata (1)

Inteligentné hodinky, ktoré Samsung predstavil ešte v septembri na berlínskom veľtrhu IFA, postupne prichádzajú na európske trhy. Na rad sa dostalo aj Slovensko. Po limitovanej edícii 50 kusov, ktorými výrobca obdaroval prvých majiteľov phabletu Galaxy Note 3, si bude môcť hodinky zakúpiť každý. Teda takmer každý. Cenovka 299 eur totiž zrejme mnohých odradí.

Mnohých záujemcov zrejme odradí vysoká cena
Samsung plánoval so svojimi inteligentnými hodinkami zmeniť svet príslušenstva k smartfónom. Záujem spotrebiteľov bol ale o čosi vlažnejší, než výrobca očakával. Rozhodne tomu prispela aj cena 299 eur (respektíve 299 dolárov), ktorá nevyvážila ani fakt, že hodinky Gear sú takmer dokonalou náhradou smartfónu ukrytého vo vrecku nohavíc.

Hodinky ukážu čo sa deje vo vrecku nohavíc
Hodinky majiteľa upozorňujú na to, čo sa práve deje v ich telefóne. Upriamiť pozornosť dokážu na prichádzajúci hovor, textové správy, e-maily či rôzne upozornenia. Na farebnom displeji sa zobrazí aj náhľad takýchto správ s možnosťou reagovať na ne. Vďaka vstavanému reproduktoru je možné s hodinkami aj telefonovať podobne ako to robil David Hasselhoff v kultovom seriáli Knight Rider. S využitím hlasu je tiež možné písať správy, vytvárať položky v kalendári či sledovať predpoveď počasia.

Súčasťou remienka hodiniek je aj fotoaparát. Samsung síce hovorí o jednoduchom zachytávaní významných životných okamihov, no pri 1,9-megapixeloch možno hovoriť len o rýchlom kompromise, ktorý s výslednou kvalitou veľa spoločné nemá. Tak ako fotografie je možné zhotovovať aj videonahrávky a zdieľať ich na sociálnych sieťach. Problémom, na ktorý upozornili prakticky všetci, ktorí mali tú česť hodinky vyskúšať, je slabá výdrž na batériu a teda potreba častého nabíjania. Pri bežnom používaní zhruba raz za deň.

Technické parametre hodiniek Galaxy Gear

Procesor 800 MHz
Displej 1,63" Super AMOLED 320×320 bodov
Fotoaparát 1,9 Mpix, BSI snímač, automatické ostrenie
Konektivita Bluetooth v4.0 + BLE
Senzory akcelerometer, gyroskop
Pamäť 4GB interná + 512 MB RAM
Rozmery 36,8 × 56,6 × 1­1,1 mm, 73,8 gramov
Batéria Li-ion 315 mAh
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #hodinky #galaxy Gear