Samsung svetu ukázal prvý smartfón so zakriveným displejom

Samsung Galaxy Round je prvým smartfónom so zakriveným displejom. Prémiový produkt dostal aj prémiový hardvér. Cenu výrobca nezverejnil. Ďalším v poradí bude konkurent LG, ktorý pripravuje zariadenie s obdobným zakriveným displejom.

09.10.2013 15:35
Samsug Galaxy Round Foto:
Samsung Galaxy Round dostal prémiové parametre, ktoré zrejme doplní aj prémiová cena.
debata (2)

Samsung ešte koncom septembra avizoval uvedenie prvého smartfónu so zakriveným displejom. Galaxy Round napokon uzrel svetlo sveta už 9. októbra a firma si tak zapísala na svoje konto ďalšie prvenstvo. Predbehla aj konkurenčné LG, ktoré rovnako ako Samsung skrýva v talóne smartfón so zakriveným displejom, no predstaviť ho plánuje až v niekoľkých nasledujúcich týždňoch.

Samsug predstavil prvý smartfón so zakriveným... Foto: Samsung
Samsung GALAXY Round 02 Samsug predstavil prvý smartfón so zakriveným displejom (na obrázku Samsung Galaxy Round).

Výroba smeruje k ohybným displejom
Samsung má síce stále ďaleko od výroby skutočne ohybného displeja, no svoje aktuálne možnosti demonštroval aspoň prostredníctvom smarfónu Galaxy Round, ktorý je zatiaľ svetovým unikátom. Po vzore dovnútra ohnutých televíznych panelov tak zakrivené displeje nachádzajú údajne aj ďalšie uplatnenie. Podľa výrobcu prináša zakrivený displej nové možnosti ovládania smartfónu a práce s multimédiami. Navyše telefón je vytvarovaný tak, že prirodzene priľne k tvári užívateľa.

Samsung Galaxy Round s veľkým 5,7-palcovým... Foto: Samsung
Samsung GALAXY Round 01 Samsung Galaxy Round s veľkým 5,7-palcovým zakriveným displejom má hrúbku 7,9 milimetra.

Galaxy Round má 5,7-palcový Full HD AMOLED displej, ktorý má prívlastok Super Flexible. Zariadenie má navrch aj ďalšími parametrami, konkrétne štvorjadrovým procesorom s taktom 2,3 GHz, operačnou pamäťou s kapacitou 3 GB RAM, a užívateľskou pamäťou 32 GB s podprou microSD (do 64 GB). Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov, na prednej strane mu sekunduje kamera s dvoma megapixelmi. Výdrž výrobca neuvádza, no informuje o prítomnosti batérie s kapacitou 2800 mAh.

S akou cenou napokon príde Galaxy Round na trh zatiaľ nevedno. Je však možné predpokladať, že vďaka nálepke prémiového produktu bude cena vysoká. Prednosť navyše dostane lokálny trh, na pulty európskych predajcov by sa zariadenie mohlo dostať ešte pred Vianocami.

Samsung Galaxy Round – technické špecifikácie

Procesor Quad Krait 2.3 GHz
Displej 5.7" Full HD Super Flexible AMOLED
Pamäť 3 GB operačná, 32 GB užívateľská + microSD
Fotoaparát 13 Mpix + 2 Mpix, autofocus, LED
OS Android Jelly Bean (4.3)
Konektivita Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS+GLONASS, NFC
Rozmery 151,1×79,6×7,9mm, 154g
Batéria 2800 mAh
2 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #telefón #zakrivený displej #Samsung Galaxy Round #AMOLED