Google omylom vyzradil už aj cenu smartfónu Nexus 5

Len niekoľko dní delí Google od predstavenia ďalšieho následníka smartfónov Nexus. Firma nový Nexus 5 omylom zaradila do obchodu Google Play a prezradila jeho cenu.

19.10.2013 07:00
Google Nexus 5, smartfón Foto:
Google omylom vyzdradil aj posledné detaily smartfónu Nexus 5, ešte pred jeho oficiálnym uvedením.
debata

Americký gigant si opäť neustrážil tajomstvo. Po sérii náhodných a zrejme aj nechcených odhalení, Google vyzradil snáď všetko čo užívateľ potrebuje o novom smartfóne Nexus 5 vedieť. Začiatkom októbra na internet unikol servisný manuál, ktorý okrem dizajnu a výrobcu priniesol detailné informácie o parametroch nového prístroja. V piatok 18. októbra zas niektorý zo zamestnancov firmy omylom telefón zaradil do ponuky v obchode Google Play. Po krátkej chvíli ho síce zo zoznamu odstránil, na verejnosť sa však dostali už aj informácie o cene.

Štvorjadro so zaujímavou cenou
Smartfón, na ktorého výrobe Google spolupracuje s LG, bude vybavený 4,95-palcovým (12,5 cm) displejom, štvorjadrovým Snapdragon 800 procesorom s taktom 2,3 GHz a dvomi gigabajtami operačnej pamäte. Na zadnej strane sa bude nachádzať 8-megapixelový fotoaparát, na prednej alternatíva s 1,3 megapixelmi. Predávať sa bude v dvoch prevedeniach, 16 a 32 GB verzii, pričom cena bude začínať na 349 dolároch, respektíve 349 eurách.

Google doposiaľ stále neupresnil, kedy nový smartfón predstaví a na ktorých trhoch bude dostupný. Viaceré indície naznačujú, že firma nový smartfón s Androidom 4.4 KitKat uvedie na verejnosť 28. októbra. Predchodcu, Nexus 4 pritom firma predstavila pred rokom 29. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #android #LG #Google Nexus 5