Druhá generácia okuliarov Google Glass si poradí aj s dioptriami

Súčasným majiteľom inteligentných okuliarov Glass ponúkne Google ich výmenu za novší model. Majitelia okuliarov už nebudú odkázaní na použitie kontaktných šošoviek. Glass si má poradiť aj s dioptrickými okuliarmi.

29.10.2013 19:55
Google Glass, okuliare, virtuálna realita Foto:
Google čoskoro uvedie už druhú generáciu inteligentných okuliarov Glass.
debata

Inteligentné príslušenstvo k smartfónom, zatiaľ veľký ošiaľ nespôsobilo. Google, Samsung, Apple a mnohí ďalší sľubovali veľkú revolúciu, ktorá strhne všetkých. Zatiaľ sa tak nestalo. Google medzičasom predstavil a úspešne otestoval okuliare Glass, ktoré sa ale dostali len do rúk vybraných dobrovoľníkov, ktorí boli za exkluzivitu ochotní zaplatiť nemalú sumu. Spoločnosť ich do voľného obehu pustiť nechcela, urobí tak, až keď bude mať na stole overený finálny produkt.

Google čiastočne pozmení hardvér a dizajn
Zdá sa, že Google je s priebehom testovania spokojný a v najbližších dňoch súčasným majiteľom ponúkne na výmenu už druhú generáciu okuliarov Glass. Spoločnosť to uviedla na sociálnej sieti Google+, v ktorej zároveň oznámila, že novú generáciu bude možné použiť aj s dioptrickými okuliarmi. Doposiaľ boli ich nositelia nútení vymeniť ich za kontaktné šošovky. Podľa spoločnosti sa technológia prenosu zvuku pomocou vibrácii neosvedčila, nahradí ju preto štandardným slúchadlom, ktoré ale môže byť pri dlhodobom používaní nepohodlné.

Google Glass v praxi

Google postupne rozšíri okruh osôb, ktoré budú mať prístup k testovaniu okuliarov Glass. Súčasní majitelia, ktorí sú zapojení do programu Explorer si budú môcť svoj doterajší model bezplatne vymeniť za novší a zároveň do programu pozvať aj troch svojich známych. Tí si však budú musieť okuliare zakúpiť v Spojených štátoch a za plnú cenu, ktorú Google stanovil na 1500 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Glass #inteligentné okuliare