Slováci budú mať prístup k 20 miliónom skladieb v službe Spotify

Pokrytie jednej z najväčších služieb na streamovanie hudobného obsahu, švédskeho Spotify, sa v najbližšom období rozrastie, minimálne o Českú a Slovenskú republiku.

12.11.2013 21:00
internet, hudba, predaj hudby, pirát, sťahovanie Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Populárna služba na streamovanie hudby, Spotify má v najbližších týždňoch či mesiacoch namierené aj na Slovensko. Spolu s Českou republikou sa Slovensko dostalo do ďalšej rozširovacej vlny a obe krajiny pribudnú na zoznam 32 krajín, v ktorých je služba v súčasnosti dostupná. Spotify je alternatívou k službe Google Play Music, Deezer či MusicJet od Orangeu. Nutno dodať, že v konkrétnom prípade alternatívou drahšou.

Na výber je viacero platených balíkov, no i bezplatný variant
Užívatelia, ktorých je po celom svete v súčasnosti viac ako 24 miliónov majú prístup k rozsiahlej hudobnej knižnici s dvadsiatimi miliónmi skladieb, a to či už platenom alebo bezplatnom variante. Pri bezplatnom používaní služby je možné streamovať hudbu len na počítači a prehrávanie môže byť prerušované krátkymi reklamnými blokmi. V prípade plateného variantu Unlimited (v cene 4,99 eur) je počúvanie hudby kontinuálne a bez reklám, v najvyššej verzii Premium (v cene 9,99 eur) aj s podporou streamovania na mobilných zariadeniach, s výrazne lepšou kvalitou a možnosťou ukladania skladieb pre ich počúvanie v offline režime.

Služba Spotify v najbližších týždňoch zavíta aj... Foto: Spotify
hudobná služba spotify, music streaming Služba Spotify v najbližších týždňoch zavíta aj na Slovensko.

Slovenská verzia ponúke viac domácich interprétov
Podľa oficiálneho vyjadrenia zastupujúcej agentúry sa súčasná medzinárodná verzia môže čiastočne líšiť od verzie, ktorá bude spustená na Slovensku. Agentúra bližšie nešpecifikovala v akých bodoch sa budú takéto verzie líšiť, no dodala, že na Slovensku bude Spotify obsahovať aj rozsiahlejší zoznam domácich interprétov. Služba bude oficiálne na slovenský trh uvedená v najbližšom období.

Výhodou služy Spotify je natívna podpora viacerých desktopových a mobilných platforiem vrátane Mac OS X, Windows, Linux, iOS, BlackBerry, Android a Windows Phone. Naopak nevýhodou je o čosi vyššia cena v porovnaní so službou Deezer, ktorú je možné používať aj na Slovensku. Podrobnejšie sa budeme obom službám venovať po spustení Spotify na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #stream #MusicJet #Google Play Music