Spotify zrušilo obmedzenia na bezplatné počúvanie hudby

Hudobná požičovňa Spotify zrušila časové obmedzenia u bezplatnej verzie služby. Hudbu bolo doposiaľ možné v službe počúvať bezplatne len počas 10 hodín v mesiaci.

18.01.2014 07:00
hudba, music, médiá, cd, online, stream, internet Foto:
Ilustračné foto
debata

Služba Spotify sa pred niekoľkými týždňami rozšírila na nové trhy, vrátane Slovenska a Českej republiky. Vo svojej druhej rozširovacej vlne čiastočne zmenila cenovú politiku a to najmä z dôvodu, že prichádzala na trhy, kde ľudia nie sú zvyknutí za hudbu a jej prenájom platiť. Oproti pôvodným desiatim a ohláseným siedmim eurám mesačne je napokon prémiový balík Spotify dostupný za šesť eur mesačne.

Služba však lákala nových užívateľov aj na bezplatné členstvo, obmedzené len reklamami a možnosťami použitia služby. V rámci pôvodných podmienok používania bezplatného balíka mohol užívateľ počúvať hudbu bez obmedzení, s výnimkou reklám, avšak len počas prvých šiestich mesiacov od registrácie. Po uplynutí tejto doby mohol hudbu bezplatne počúvať len desať hodín mesačne. Pravdepodobne pod tlakom silnejúcej konkurencie sa však Spotify rozhodlo pre ústretový krok. V bezplatnej verzii služby zruší všetky obmedzenia, týkajúce sa dĺžky prehrávania skladieb. Reklamy budú ale aj naďalej jej súčasťou.

V bezplatnej verzii v porovnaní s plateným variantom v súčasnosti chýba napríklad podpora offline playlistov, možnosť výberu vyššej kvality nahrávok či podpory všetkých funkcií na mobilných zariadeniach so systémom Android a iOS.

Spotify je alternatívou k službám ako Google Play Music, Deezer či MusicJet od Orangeu. Zmeny bezplatného balíka prichádzajú v čase, kedy na trh plánuje vstúpiť ďalší veľký hráč so službou Beats Music. Spotify ešte v prvej polovici minulého roka oznámilo rozšírenie pôsobnosti o 20 nových trhov, vrátane Slovenska a Českej republiky. V súčasnosti nie je známy počet lokálnych užívateľov a rovnako tak aj predplatiteľov služby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #Google Play Music #Beats Music #Deezer