Motorola ukázala hodinky s novým Androidom. Porozumejú aj hlasu

Po náruživých dizajnérskych kreáciách prichádza Motorola s "klasickými" hodinkami s Androidom. Google hodinkám pripravil zázemie s platformou Android Wear.

20.03.2014 17:53
Moto 360, inteligentné hodinky, Google Wear Foto:
Motorola predstavila hodinky Moto 360. Parametre zverejní až v lete.
debata (2)

Hodiniek s Androidom je na trhu už niekoľko. Väčšina z nich však stále trpí nízkou výdržou na batériu, keďže sa výrobcom nepodarilo dokonale zladiť hardvér so softvérom. Tomu by mohol byť v budúcnosti koniec vďaka platforme Android Wear, ktorú Google predstavil v týchto dňoch. Platforma je určená primárne pre nositeľné zariadenia na čele s inteligentnými hodinkami. Obohatí ich o nové funkcie a najmä o jednoduché rozhranie, ktoré bude využívať hlasové povely. Užívateľ aktivuje hlasového asistenta v angličtine pomocou frázy „OK Google“. Ten mu následne vyhľadá výsledky zápasu, predpoveď počasia, odošle SMS správu, či nastaví pripomienky. Google sľubuje, že Wear bude vedieť pracovať aj s údajmi z fitnes náramkov, ktoré budú merať pulz, pohybovú aktivitu, rýchlosť či množstvo spálených kalórií.

Android Wear by mohol písať novú históriu
Pre Google bolo uvedenie platformy Android Wear kľúčové. Výrobcovia, ktorí v minulosti Android v hodinkách využívali boli odkázaní na svojpomoc, čo malo napokon za následok, že Samsung sa v druhej generácii hodiniek Galaxy Gear obrátil na jednoduchšiu a transparentnejšiu platformu Tizen. Wear je preto vítanou novinkou, ktorá výrobcom ukáže ďalší smer a uľahčí vývoj príslušenstva. Medzi výrobcami, ktorí budú s platformou pracovať, figuruje Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung, ako aj výrobcovia čipov Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek a Qualcomm.

Google predstavil platformu Android Wear

Platforma Android Wear si lepšie porozumie aj s okolitými zariadeniami, s ktorými budú hodinky a príslušenstvo komunikovať bezdrôtovo cez Bluetooth. Takéto zariadenia bude možné pomocou hodiniek aj ovládať, či využívať niektoré ich funkcie vrátane uskutočňovania hovorov, odosielania SMS správ či vyhľadávania na internete. Podobne, ako dnes už pracuje väčšina inteligentného príslušenstva.

Hodinky Motorola Moto 360 budú mať klasický... Foto: Motorola
Moto 360, inteligentné hodinky, Google Wear Hodinky Motorola Moto 360 budú mať klasický okrúhly tvar.

Konečne inteligentné hodinky s klasickým dizajnom
Medzi prvými, kto inteligentné hodinky s Android Wear predstavil, figuruje Motorola a LG. OBe spoločnosti zatiaľ len v krátkosti demonštrovali funkčné prototypy, ktoré sa na trh dostanú najskôr v druhej polovici roka. Zatiaľ čo hodinky od Motoroly s označením Moto 360 budú mať klasický guľatý tvar, LG stavil na zatiaľ obľúbenejší hranatý tvar v štýle hodiniek Galaxy Gear. Spoločnosti sú zatiaľ na akékoľvek informácie skúpe, aj keď Motorola na rozdiel od LG aspoň ukázala ich funkčnosť. Na druhej strane, na internete už niekoľko dní kolujú neoficiálne špecifikácie hodinek LG G Watch, ktoré majú mať displej s rozlíšením 280 × 280 bodov, 512 MB operačnej pamäte a 4 GB úložného priestoru.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné hodinky #Android Wear #Moto 360