Amazon ukázal ako bude vyzerať nakupovanie budúcnosti

Jednoduché zariadenie so snímačom čiarových kódov a záznamníkom by mohlo podľa Amazonu nahradi poznámkový blok a nákupný zoznam. Stačí zariadenie vziať do ruky, zachytiť čiarový kód alebo vložiť hlasovú poznámku a v počítači potvrdiť nákup.

08.04.2014 17:17
amazon dash Foto:
Amazon Dash je malé zariadenie so snímačom čiarových kódov a záznamníkom, ktoré všetky informácie zasiela na zákazníkov účet na internete.
debata

Amazon má v pláne nahradiť poznámkové bloky s nákupným zoznamom jednoduchým zariadením pripomínajúcim diktafón. Ak tak napríklad počas raňajok zistíte, že sa vám míňajú cereálie, zoberiete do ruky malé zariadenie a s jeho pomocou zachytíte čiarový kód, ktorý cereálie zapíše do virtuálneho nákupného zoznamu.

Rovnako budte postupovať aj pri ďalších potravinách s čiarovým kódom, prípadne využijete záznamník, do ktorého nadiktujete poznámku v znení „cestoviny“ alebo „sprchový gél.“ Všetky tieto položky sú následne automaticky umiestnené do zoznamu na internete, ku ktorému je možné pristupovať z mobilného zariadenia alebo počítača. Zoznam je možné upraviť a tovar jednoducho na diaľku objednať a zaplatiť. Na druhý deň ho Amazon doručí zákazníkovi pred dvere.

To, čo v domácnosti chýba, Amazon doručí na druhý deň
Takto si Amazon predstavuje revolúciu v nakupovaní. Zariadenie s názvom Dash je súčasťou pilotného projektu doručovania potravín službou AmazonFresh, ktorá je dostupná pre obyvateľov San Francisca, Seattlu a južného cípu štátu Kalifornia v mestách Los Angeles a San Diego. Zariadenie poháňané dvojicou obyčajných batérii k pripojeniu na internet domácu Wi-Fi sieť. Pri snímaní čiarových kódov a identifikovaní potravín podľa hlasu využíva databázu viac ako 500-tisíc položiek.

Amazon Dash

Záujemcovia môžu zariadenie Dash v testovacej prevádzke získať zadarmo, no podmienkou je trvalý pobyt v jednom z uvedených miest ako aj pozvánka k registrácii. Amazon zatiaľ neupresnil, do kedy bude celý projekt vrátane zariadenia Dash testovať a kedy vyhodnotí jeho prínos.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Dash #AmazonFresh