BlackBerry uvedie lacný smartfón. No len pre Indonéziu

V Indonézii je BlackBerry ako na jednom z mála trhov stále na vrchole. Spoločnosť si preto plánuje udržať svoju pozíciu aspoň v obmedzenom rozsahu a pre zákazníkov v Indonézii exkluzívne predstaví lacný smartfón Z3, s kódovoým označním Jakarta Edition.

13.05.2014 11:30
BlackBerry Z3, smartfón, Jackarta Edition Foto:
Limitovaná edícia smartfónu Z3 od BlackBerry bude mať na indonézskom trhu označenie Jackarta Edition.
debata

Bývalá jednotka na trhu so smartfónmi pre biznis segment, BlackBerry, sa vydala po stopách fínskej Nokie, keď nedokázala ustáť tlak konkurencie a s novinkami prichádzala na trh oneskorene, ak vôbec. Značky ako Samsung či Apple postupne prenikli aj do segmentu biznis telefónov a v súčasnosti sú ich smartfóny žiadanejšie než smartfóny BlackBerry. Kanadská firma sa preto v snahe zachrániť čo sa dá, rozhodla posilniť pozíciu aspoň tam, kde je ešte stále dominantným hráčom.

Staronový smartfón z nižšou cenovkou a výlučne pre Indonéziu
Spoločnosť pod vedením nového šéfa, Johna Chena, sa rozhodla predstaviť nový smartfón s názvom Z3, Jackarta Edition, určený špeciálne pre indonézsky trh. Nakoľko požiadavky zo strany zákazníkov v Indonézii sú špecifické a dôležitú úlohu zohráva viac než výbava najmä nízka cena, má to byť práve model Z3, ktorý má týmto požiadavkám vyhovieť. Telefón bol oficiálne predstavený už vo februári, no v špeciálnej indonézskej edícii by mal byť vybavený aj niekoľkými aplikáciami s lokálnym obsahom. Jeho cena by nemala prekročiť 140 eur. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Pôvodná verzia smartfónu Z3 s veľkým 5-palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 540 × 960 bodov, je vybavená dvojjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 400 s frekvenciou 1,2 GHz, ôsmimi gigabajtami úložnej a 1,5 gigabajtami operačnej pamäte. Na zadnej strane sa nachádza kamera s rozlíšením 5-megapixelov, na prednej jednoduchá kamera s rozlíšením 1,1-megapixelu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #BlackBerry #Z3