Google už požičiava a predáva filmy aj Slovákom

Google predbehol konkurentov keď na Slovensku oficiálne spustil svoju požičovňu filmov. Filmy v nej je možné nie len požičiavať ale aj nakupovať. Ceny však nie sú zanedbateľné.

20.06.2014 18:37
Filmy Google Play Foto:
Ilustračné foto
debata

To, čo iní sľubujú už niekoľko mesiacov či rokov, Google dotiahol do konca. Po spustení služby Hudba Google Play rozšíril ponuku služieb aj o online filmovú videopožičovňu. Pre konkurenciu, ktorá má širšiu ponuku a aj o čosi nižšie ceny, Slovensko zatiaľ nie je zaujímavým trhom. Google, ktorý na Slovensku spustil službu s názvom Filmy Google Play práve v týchto dňoch, zatiaľ Slovákom seriály neponúkne. Vyberať si však môžu z niekoľkých desiatok tisíc filmových titulov, väčšinou v angličtine s dostupnými titulkami.

Nakupovať možno z počítača aj z mobilu
K databáze filmov môžu pristupovať užívatelia tak z počítačov ako aj z mobilných zariadení s Androidom a iOS. Podpora Windows Phone zatiaľ chýba. Tituly sú k dispozícii tak vo vysokom HD ako aj štandardom SD rozlíšení. V súčasnosti pochádzajú prevažne z produkcie najväčších filmových štúdií, ako Universal Studios, Paramount Pictures, Warner Bros, 20th Century Fox, Sony Movies. “Súčasťou ponuky sú okrem klasiky aj filmové novinky ako napríklad 300: Vzostup impéria, Zimný príbeh, Gravitácia, či Späť do ringu. Ďalší obsah bude postupne pribúdať,” dopĺňa vo svojom stanovisku Google.

Ceny začínajú na troch a končia na sedemnástich eurách
Filmy si je možné zakúpiť v cenách začínajúcich na 7,99 eurách, prípadne na 30 dní vypožičať za cenu od 2,99 eura. Za filmové novinky si Google účtuje 13,99 eura v SD, respektíve 16,99 eura v HD rozlíšení, prípadne 3,99 a 4,99 eura pri zapožičaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriály #filmy #Filmy Google Play #videopožičovňa