Changhong bude predávať 4K televízor s cenou pod 1000 eur

V auguste by sa mal na pultoch slovenských predajcov objaviť prvý 4K televízor s uhlopriečkou 55-palcov a cenou pod 1000 eur. Vyrábať ho bude čínsky Changhong v českom Nymburku.

29.06.2014 22:00
Changhong UHD55C5500IS, televízor, 4K, Ultra HD Foto:
Changhong ponúkne na Slovensku ako prvý výrobca Ultra HD televízor s cenou pod 1000 eur.
debata

Výrobca spotrebnej elektroniky Changhong, ktorý na Slovensku stále nie je príliš známy už koncom roka uviedol na pulty slovenských predajcov prvé televízory s extrémne vysokým 4K rozlíšením. Vďaka takzvanému Ultra HD, nazývanému aj 4K, rozlíšeniu dokáže displej zobraziť štvornásobne viac bodov než bežné panely s Full HD rozlíšením. Výsledom je jemnejší obraz s väčším množstvom detailov, pri ktorých prakticky nie je možné spozorovať jednotlivé pixely.

Málo obsahu vo vysokom rozlíšení spoločnosti neprekáža
Napriek tomu, že obsahu pre takto vysoké rozlíšenie je stále málo, Changhong sa domnieva, že nastal čas, aby bežné Full HD televízory nahradili televízory s rozlíšením 4K. Dáva k tomu aj ďalší argument – cenu. Zatiaľ čo koncom minulého roka svoj 55-palcový (140-centimetrov) 4K televízor ponúkal za 1500 eur, v auguste uvedie na trh novší model UHD55C5500IS s cenou 999 eur. Televízor s Androidom bude disponovať rovnakými inteligentnými funkciami ako jeho predchodca. K internetu sa bude pripájať cez zabudované Wi-Fi, na prehliadanie webu ponúkne predinštalovaný prehliadač Opera.

Changhong je v súčasnosti svetovou trojkou vo výrobe LCD televízorov, patrí takisto medzi 20 najhodnotnejších čínskych značiek s trhovou hodnotou presahujúcou 13 miliárd dolárov. Pre Európu vyrába svoje televízory vo vlastnom závode v českom Nymburku, s ročnou produkciou 1 milíón kusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízor #Changhong #Ultra HD #4K #Full HD