Americký start-up ponúka inteligentný náramok za 29 dolárov

Drahým inteligentným náramkom so senzormi pohybu by mohol byť koniec. Po Xiaomi pripravuje lacný náramok na sledovanie aktivity aj začínajúci start-up Movo. Náramok s názvom Movo Wave ponúka za 29 dolárov. Zvládnuť by mal to, čo konkurencia, no bez displeja.

08.08.2014 07:00
inteligentný náramok, movo wave, Foto:
Inteligentný náramok Movo Wave za 29 dolárov.
debata

Čínske Xiaomi len pred niekoľkými týždňami ukázalo, ako je možné vyrobiť inteligentný náramok doslova za niekoľko málo eur. Spolu so smartfónom Mi 4 svetu ukázalo náramok Mi Band, ktorého 10-eurová cena je len zlomkom ceny konkurenčných zariadení. Okrem základných funkcií na sledovania pohybu je možné náramok použiť aj na overenie prístupu k mobilnému telefónu a jeho následné automatické odomknutie. Náramok obsahuje akcelerometer a so smartfónom komunikuje cez Bluetooth. Na jedno nabitie údajne vydrží až 30 dní. Problémom je, že Mi Band komunikuje len so smartfómi Xiaomi.

Zareagovať na silnejúci dopyt po inteligentných náramkoch sa preto rozhodol aj newyorský start-up Movo. Známym značkám bude konkurovať najmä cenou. Jeho náramok s názvom Movo Wave bude zaznamenávať počet krokov, prejdenú vzdialenosť, kvalitu spánku či počet spálených kalórií. Údaje bude následne prenášať do zariadenia so systémom iOS alebo Androidom. Za 29 dolárov však jednoduchému gumenému náramku s odnímateľným snímačom chýba displej. V súčasnosti jeho autori prijímajú predobjednávky, ktoré by mali vybavovať na jeseň tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentný náramok #Xiaomi #Movo