Rozsiahle povodie Dunaja bude prístupné v službe Street View

Google v rámci prebiehajúceho programu “Google na Slovenskú nôtu” rozšíri pokrytie služby Street View aj o povodie Dunaja. V rozsiahlom projekte zmapuje rieku v šiestich krajinách vrátane 170 kilometrov dlhého úseku na Slovensku.

20.08.2014 16:43
Street View, Dunaj, Google Foto:
Ilustračné foto
debata

Google už so svojimi trojkolkami a batohmi s pripevnenými kamerami navštívil viacero turistických atrakcií na Slovensku, vrátane mnohých hradov a zámkov, skanzenov, kúpalísk, galérií, múzeí či dokonca najznámejších jaskýň. V rámci projektu “Google na Slovenskú nôtu” dokumentuje slovenskú kultúru, umenie a prírodné krásy a sprístupňuje ich okrem iného v službe Street View.

Na rad sa tentokrát dostala rieka Dunaj, ktorej povodie bude spoločnosť dokumentovať v až šiestich krajinách. Okrem 170 kilometrov dlhého úseku Dunaja na Slovensku bude pomocou zariadenia zvaného Trekker umiestneného na palube lodi dokumentovať aj povodie rieky v Maďarsku (v Budapešti), Srbsku (v Belehrade a Novom Sade), Chorvátsku, Bulharsku a Rumunsku (v meste Cernavoda).

Zariadenie Trekker je vybavené kamerou s pätnástimi objektívmi pripevnenými na batohu. Google zatiaľ nespresnil, kedy by malo povodie Dunaja pribudnúť v službe Street View, vo veľkej miere však záleží aj od počasia a poveternostných vplyvov pri zbieraní rozsiahlej fotodokumentácie. V súčasnosti Google umožňuje virtuálnu plavbu v službe Street View na rieke Temža, Amazonka a Colorado.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Google na Slovenskú nôtu