Hodinky Samsung Gear dostali zakrivený displej a vlastnú SIM kartu

Samsung predstavil hodinky Gear S, ktoré na rozdiel od svojich predchodcov využívajú vlastnú SIM kartu a fungujú tak nezávisle. Nechýba im ani zakrivený displej a podpora fitnes aplikácie od Nike.

04.09.2014 07:00
Samsung Gear S, inteligentné hodinky Foto:
Samsung predstavil novú generáciu inteligentných hodiniek Gear S.
debata

Ako sa spoločnosť Nike nechala prednedávnom počuť, s výrobou inteligentných náramkov FuelBand končí. Keďže trend nositeľných technológií naberá na obrátkach, upísala sa na spoluprácu s kórejským Samsungom, ktorému bude dodávať vlastnú aplikáciu Nike+ Running pre hodinky Gear S. Aplikácia, ktorá bude v hodinkách predinštalovaná, bude využívať zabudované senzory ako aj celý rozsah dostupnej konektivity, vrátane Bluetooth a 3G. “Počas tréningu si kondiční bežci môžu skontrolovať informácie o prejdenej vzdialenosti, čase, tempe, tepovej frekvencii alebo nabehaných bodov NikeFuel. Aplikácia obsahuje aj zabudovaný prehrávač, pomocou GPS prijímača je možné kontrolovať trasu a rýchlosť,” dopĺňa Samsung.

Hodinky dostali zakrivený AMOLED displej a vyššiu výdrž
Nová generácia inteligentných hodiniek od Samsungu s označením Gear S je vybavená veľkým 2-palcovým zakriveným AMOLED displejom s rozlíšením 360 × 480 bodov. Výrobca v súvislosti s displejom hovorí len o jeho miernom zakrivení pre potreby lepšej ergonómie a prispôsobenia sa zápästiu. Tak ako aj v predošlej verzii hodiniek Gear, je na displeji možné čítať správy a využívať systém upozornení. Hodinky sú vybavené 3G, Bluetooth a Wi-Fi modulom, čo sa však nepriaznivo odrazí na ich výdrži, ktorá sa má pri 300 mAh batérii pohybovať na úrovni dvoch dní. V porovnaní s modelom Gear však ide aspoň o malý posun vpred, aj keď výrobca v špecifikáciách uvádza podporu extrémneho šetrenia energie, ktorý môže výdrž ešte predĺžiť.

Hodinky majú zabudovaný dvojjadrový procesor s frekvenciou 1,0 GHz a postavené sú na platforme Tizen, o ktorej konkurenčný Huawei nedávno vyhlásil ako o platforme, ktorá nie je dlhodobo životaschopná. Operačná pamäť má kapacitu 512 megabajtov, úložná zas 4 gigabajty. Rozšíriť úložnú pamäť pomocou prídavných kariet nie je možné.

Slúchadlá Circe pre športovcov umožnia prijímať hovory a zadávať povely
Samsung predstavil takisto slúchadlá Gear Circle, ktoré majú podobu akéhsi náhrdelníka. S telefónom komunikujú bezdrôtovo cez Bluetooth a užívateľ môže prostredníctvom nich prijímať hovory, počúvať hudbu a zadávať hlasové povely.

Slúchadlá Samsung Circle umožnia okrem... Foto: Samsung
Samsung Circle, slúchadlá Slúchadlá Samsung Circle umožnia okrem počúvania hudby aj prijímať hovory a zadávať hlasové príkazy.

Slúchadlá sú vybavené magnetmi, ktoré umožňujú slúchadlá spojiť a používať ako náhrdelník. Pri prichádzajúcom hovore alebo inej udalosti užívateľa upozornia vibrovaním. Hodinky Gear S ako aj slúchadlá Gear Circle majú byť na Slovensku dostupné počas októbra. Ceny oboch zariadení výrobca nezverejnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #inteligentné hodinky #Gear S #príslušenstvo #Tizen