Google dostal konkurenta. Autá do ulíc vyšle aj dcérska firma Nokie

Obyvatelia dvanástich slovenských miest sa budú môcť od septembra stretnúť s vozidlami spoločnosti Here, ktorých úlohou je zachytiť panoramatické snímky ulíc.

14.09.2014 07:00
Nokia Here, navigácia, panoramatické snímky Foto:
Ulice dvanástich slovenských miest budú brázdiť autá s logom Here.
debata (1)

Vozidlá s logom Google a s kamerami umiestnenými na streche nie sú jediné, ktoré budú môcť obyvatelia vybraných miest na Slovensku vidieť. Dcérska firma fínskej Nokie, spoločnosť Here oznámila, že na Slovensku začala zbierať panoramatické snímky ulíc s cieľom vytvoriť rozsiahlu digitálnu mapu, podobnú tej od Google. Po spracovaní budú snímky použité v rovnomennej navigácii.

Autá s logom Here zavítajú do 12 slovenských miest
Here bude jazdiť ulicami Bratislavy, Trnavy, Košíc, Prešova, Martina, Nitry, Popradu, Prievidze, Trenčína, Žiliny, Banskej Štiavnice a vidieť ich bude možné aj vo Vysokých Tatrách a Žiline. V akom poradí vozidlá mestá navštívia a v akom čase spoločnosť nezverejnila. Vozidlá budú označené logom Here a na ich streche bude umiestnených niekoľko 3D panoramatických kamier. Pohybovať sa budú najmä po najznámejších verejných komunikáciách, oblastiach s viacerými bodmi záujmu (angl. POI – Points of Interest) vrátane obchodných centier, čerpacích staníc a reštaurácií.

Všetky snímky budú priebežne ukladané na pevné disky umiestnené vo vozidle, následne budú zašifrované a prenesené do zabezpečeného úložiska. Spoločnosť nafotené snímky spracuje a pomocou vlastných algoritmov rozmaže tváre a evidenčné čísla vozidiel. Fotografie sprístupní až po tom, čo z nich budú takéto identifikačné prvky odstránené.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #Google #navigácia #Here