Google ľuďom umožní poskladať si vlastný displej

Google údajne pracuje na ďalšom experimentálnom projekte, ktorého výsledkom by mal byť modulárny displej, ktorého veľkosť bude možné ľubovolne meniť.

07.10.2014 19:35
smartfón, motorola, ara, phoneblocks Foto:
Google už vyvíja nie len modulárny smartfón ale aj displej.
debata

Google sa zrejme už o niekoľko mesiacov pokúsi o malú revolúciu v mobilných telefónoch, keď v rámci projektu s kódovým označením Ara predstaví prvý smartfón, ktorého komponenty bude možné ľubovolne meniť a kombinovať. Užívateľ si sám zvolí, či chce väčšiu batériu na úkor vyššieho výkonu či prítomnosti ďalších doplnkových komponentov ako je čítačka odtlačkov prstov alebo fotoaparát. Prvé zmienky o modulárnom telefóne sa na internete objavili ešte v druhej polovici minulého roka, v čase, keď sa o jeho vývoj starala Motorola. V súčasnosti vývoj modulárneho telefónu zastrešuje sám Google v rámci experimentálnej divízie Google X.

Google vraj intenzívne vyvíja modulárny displej
Podľa denníka The Wall Streat Journal sú ale plány americkej firmy oveľa ambicióznejšie a nekončia len pri mobilných telefónoch. Produktové portfólio by mohlo byť bohatšie aj o modulárne displeje, ktoré bude možné ľubovolne skladať a kombinovať podobne ako stavebnicu z Lega. Výsledný obraz by mal mať ucelenú formu bez deliacich čiar, ktoré majú pri kombinácii viacerých displejov v súčasnosti na svedomí rámy.

Vývojový tím pod vedením bývalej profesorky z amerického inštitútu MIT, Mary Lou Jepsen, pracuje na koncepte podobnom veľkým reklamným LED obrazovkám, ktoré sú takisto zložené z viacerých nezávislých panelov. Inžinieri sa budú musieť prísť na spôsob ako jednotlivé panely navzájom “zošiť” tak po stránke hardvéru ako aj softvéru. Úlohou softvéru totiž bude zabezpečiť plynulosť a vzájomnú previazanosť obrazu na paneloch, tak aby bol obraz vo výsledku jednotný a konzistentný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #stavebnica #Google X #modulárny displej