Spotify zlacní. Hudobná služba predstavila rodinné predplatné

Hudobná služba Spotify opäť zabojuje o zákazníkov, o ktorých sa v súčasnosti najmä v strednej Európe delí s francúzskym Deezerom. Po novom užívateľom umožní predplatiť prémiový balík pre rodinných príslušníkov za polovičnú cenu.

21.10.2014 19:50
Spotify, hudobná služba Foto:
Ilustračné foto (na obrázku služba Spotify)
debata

Konkurencia na trhu s hudobnými službami je silná. Zatiaľ čo Spotify patrí medzi vôbec najobľúbenejšie služby tohto typu, na krk mu dýcha aj francúzsky Deezer, ktorý v nedávnej minulosti spojil sily so slovenským Telekomom. Vyostrený súboj sa automaticky premietol aj do cien, keď predplatné v službe Spotify pri rozšírení na nové trhy vrátane Slovenska výrazne zlacnelo a zmenil sa aj koncept ponúkaných balíkov. Deezer je pre slovenského užívateľa ešte o niekoľko percent lacnejší, no stále výrazne zaostáva v podpore aplikácií.

Spotify si chce udržať súčasných a aj pritiahnuť nových lojálnych zákazníkov
Hudobná služba Spotify v týchto dňoch oznámila, že plánuje priliať olej do ohňa s novým vernostným programom, ktorý zlacní predplatné pre rodinných používateľov. Nový program s názvom Spotify Family umožní jednému užívateľovi predplatiť prémiový balík aj pre maximálne štyroch ďalších členov rodiny so zľavou 50 percent oproti štandardnej cene, ktorá je na Slovensku 5,99 eura. Užívateľ v Anglicku pritom zaplatí za mesačné predplatné až necelých 10 libier. Rodinný program Spotify v súčasnosti ponúka užívateľom vo Francúzsku, Írsku, Portugalsku, Španielsku a v Holandsku. Príchod na ďalšie trhy sa očakáva v najbližších týždňoch až mesiacoch.

Rozhodnutie Spotify sprístupniť rodinný program nie je len ústretovým krokom k požiadavkám užívateľov, ale najmä snahou o zvýšenie počtu predplatiteľov a rozšírenie základne lojálnych zákazníkov, ktorí nebudú mať dôvod pokukovať po produktoch konkurencie. Predplatitelia majú v súčasnosti okrem iného možnosť počúvať skladby v najvyššej dostupnej kvalite 320 kbps, ukladať si ich do playlistov a sťahovať pre offline počúvanie na cestách bez potreby streamovania a čerpania mobilných dát. Sťahovať skladby však možno kvôli dohodám s hudobnými vydavateľstvami len na tri zariadenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #Spotify #Deezer #hudobná služba