Tesco na Slovensku ponúkne vlastný tablet, smartfón a fitnes náramok

Obchodný reťazec Tesco ešte pred Vianocami spustí na Slovensku predaj svojich troch nových produktov - tabletu, smartfónu a športového náramku. Zákazníkov sa pokúsi prilákať najmä mimoriadne nízkou cenou.

04.11.2014 07:00
Tesco, op3n dott, tablet Foto:
Tesco predstavilo vlastný tablet značky Op3n Dott, určený pre stredoeurópske trhy.
debata

Obchodný reťazec Tesco predstavil trojicu nových produktov, z ktorými chce zaútočiť na peňaženky zákazníkov v predvianočnom období. Vo Veľkej Británii už spoločnosť predáva druhú generáciu tabletu Hudl. Na Slovensku síce požiadala o registráciu ochrannej známky Hudl, nové zariadenia ale bude od 5. októbra predávať pod vlastnou značkou Op3n Dott. Osloviť sa pokúsi s lacným tabletom, smartfónom a fitnes náramkom.

Tesco na konkurenciu zaútočí najmä s veľmi nízkou cenou
Tablet má displej s uhlopriečkou 20 centimetrov s pomerom strán 4:3 a dnes už podpriemerným rozlíšením 1024 × 768 bodov. Používať bude dvojjadrový procesor Intel Atom, jeden gigabajt operačnej pamäte a 8 GB úložisko s možnosťou rozšírenia pomocou Micro SD kariet. Na zadnej strane sa nachádza kamera s piatimi a na prednej s dvoma megapixelmi.

Tablet od Tesca dostal veľmi zaujímavú cenovku... Foto: Tesco
Tesco, op3n dott, tablet Tablet od Tesca dostal veľmi zaujímavú cenovku - 99 eur.

Tesco si pre potreby propagácie vlastných služieb prispôsobilo operačný systém Android vo verzii 4.4, keď tablet bude predávať s vlastnou softvérovou nadstavbou. Prístup k obchodu s aplikáciami Google Play ale zostane zachovaný. Tesco bude do tabletu okrem iného inštalovať vlastné aplikácie pre prístup ku cloudovému úložisku, multimediálnemu centru Op3n Dott Movies a obchodu s elektronickými knihami a magazínmi. Tablet sa objaví v predaji s cenou 99 eur.

Spolu s tabletom bude na pultoch hypermarketov a supermarketov spoločnosť predávať aj smartfón so 4,5-palcovým displejom (11,5 centimetra) s rozlíšením 960 × 540 bodov. Smartfón s podporou dvoch SIM kariet bude poháňať štvojadrový procesor od Intelu, taktovaný na 1,3 GHz a jeden gigabajt operačnej pamäte.

Smartfón od Tesca má štvorjadrový procesor a... Foto: Tesco
Tesco, op3n dott, smartfón Smartfón od Tesca má štvorjadrový procesor a podporu dvoch SIM kariet.

Úložný priestor bude mať od výroby kapacitu 8 GB, opäť s možnosťou rozšírenia pomocou MicroSD kariet o ďalších 32 GB. Natáčať videá alebo fotiť bude možné pomocou dvoch kamier s piatimi (zadná) a dvoma (predná) megapixelmi. Tak ako v prípade tabletu aj smartfón Android 4.4 s vlastnou softvérovou nadstavbou. Predávať sa bude za rovnakú cenu ako tablet, 99 eur.

Športový náramok pomôže vypočítať vhodný stravovací plán
Poslednou novinkou z dielne Tesca je športový náramok Op3n Fitband, ktorý bude pomocou akcelerometru slúžiť ako krokomer a počítadlo spálených kalórií. Ich aktuálny počet zobrazí na malom displeji.

Fitnes náramok Op3n Fitband spočíta spálené... Foto: Tesco
Tesco, op3n dott, náramok Fitnes náramok Op3n Fitband spočíta spálené kalórie a pomocou mobilnej aplikácie vyhodnotí kvalitu spánku.

Zaujímavosťou je aplikácia Getfit+, ktorá bude obsahovať databázu potravín spolu s informáciami o zložení a kalóriách. Aplikácia bude fungovať ako akýsi jedálniček, do ktorého sa budú zaznamenávať prijaté kalórie a porovnať ich s denným výdajom energie. Cena náramku je stanovená na 59 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #tablet #android #Tesco #Hudl #Vianoce #fitnes náramok #Op3n Dott