Hudobné videá na YouTube budú už budú aj bez reklám

Google začal pozývať užívateľov na používanie novej služby Music Key. Z hudobných videí na YouTube za mesačný poplatok odstráni reklamy. Služba je zatiaľ dostupná len pre užívateľov vo vybraných krajinách. Rozšírenie sa očakáva na budúci rok.

13.11.2014 17:30
Google, Music Key, YouTube Foto:
Google spustil testovaciu prevádzku služby Music Key. Predplatiteľom ponúkne hudobné videá na YouTube bez reklám.
debata

Obťažujú vás reklamy vo videách na YouTube? Ak si zaplatíte, tak už nebudú musieť. Google našiel spôsob, ako si namiesto od inzerentov pýtať peniaze priamo od ľudí. Predstavil dlhoočakávanú službu Music Key, ktorá z hudobných videí za mesačný poplatok odstráni reklamu. Predplatiteľom ale prinesie aj ďalšie nadštandardné možnosti.

Google vyskúša, či sú užívatelia ochotní platiť aj na YouTube
Služba Music Key, o ktorej sa v kuloároch šepkalo už nejaký ten piatok, poslúži Googlu najmä na sledovanie spätnej odozvy od užívateľov. Prostredníctvom nej zistí, či sú už pripravení platiť aj na video obsah na YouTube, ktorý im Google ponúkne predovšetkým bez reklám. V súčasnosti je služba dostupná v testovacej verzii len na základe pozvánky a len pre užívateľov vo vybraných krajinách (USA, Veľká Británia, Fínsko, Írsko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko). Tí, ktorí mali to šťastie a pozvánku získali, môžu službu využívať počas prvého pol roka bezplatne a následne za ňu zaplatia 7,99 eur mesačne. Pre ostatných bude po oficiálnom spustení ostrej verzie, naplánovanom na začiatok budúceho roka, služba prístupná za 9,99 eur mesačne.

Služba Music Key je zatiaľ len pre vyvolených
Cena, pri ktorej je Google ochotný vzdať sa príjmu z reklamy, je na prvý pohľad vysoká. Spoločnosť ale sľubuje, že predplatitelia služby Music Key nezískajú len možnosť sledovať hudobné videá s vyššou kvalitou a bez reklám, ale aj možnosť sťahovať si ich do počítača alebo mobilného zariadenia a sledovať aj bez internetového pripojenia a na pozadí mobilnej aplikácie. Služba je navyše priamo previazaná s hudobnou službou Hudba Google Play a predplatitelia Music Key prístup k jej spoplatnenej verzii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #YouTube #stream #Music Key #predplatená