Apple môže zmeniť dizajn Macbooku Air. Bude menší a tenší

Macbook Air sa môže po rokoch dočkať výraznejších zmien. Namiesto dvoch rozmerov ho Apple ponúkne len v jednom, menšom a tenšom, prevedení. V hre je aj Retina displej s vysokým rozlíšením a pasívne chladenie.

09.01.2015 19:00
notebook, apple, laptop, macbook, macbook air Foto:
Ilustračné foto
debata

Informácie o tom, že Apple pripravuje novú verziu Macbooku Air sa internetom šíria už dlhé mesiace. Očakávania, že posledný aktualizovaný model z roku 2014 bude konečne používať Retina displej s vysokým rozlíšením sa nakoniec skončili sklamaním. Okrem drobných vylepšení a nepatrného nárastu výkonu sa Apple k výraznejším zmenám nepodujal. Pravdepodobne sa ich dočká až nový MacBook Air, ktorý spoločnosť predstaví počas tohto roka. Tak ako býva zvykom, internetom sa už predčasne začali šíriť informácie o tom, ako bude nový Air vyzerať.

Namiesto dvoch modelov, môže prísť 12-palcový kompromis
Podľa serveru 9to5mac, ktorý sa odvoláva na zdroje z prostredia firmy, bude Macbook Air výrazne odlišný od svojich predchodcov. Už podľa predošlých informácií sa veľkosť notebooku zjednotí a v predaji už nebudú dve verzie s 11 a 13 palcami, ale len jedna, s 12-palcovým displejom. Rám okolo displeja bude tenší, menej miesta preto zostane pre klávesnicu, ktorej klávesy budú mať síce rovnakú veľkosť ako doposiaľ, budú od seba ale umiestnené v tesnejšej blízkosti.

V nedávnej minulosti sa v súvislosti s Macbookom Air skloňovalo takisto pasívne chladenie. Aj keď prvotné informácie serveru 9to5mac tento fakt nepotvrdzujú ani nevyvracajú, je možné, že vetracie otvory presunuté nad klávesnicu budú zároveň slúžiť na odvetrávanie teplého vzduchu za pomoci ventilátorov. Oveľa zaujímavejšie ale má byť použitie len jediného univerzálneho USB konektora typu C. Konektor by slúžil tak pre pripojenie periférií, monitora a mohol by byť použitý takisto na napájanie notebooku.

Apple pri príprave nových modelov zariadení vždy testuje viacero konceptov, je preto možné, že finálna podoba Macbooku Air sa bude od tej, ktorú avizuje server 9to5mac, výrazne líšiť. Na trhu by sa však nemala objaviť neskôr než v polovici tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #notebook #laptop #Macbook Air