Sony má microSD kartu pre audiofilov. Nevie ale, či si ju niekto kúpi

Podľa Sony rýchlosť pamäťových kariet nie je jediným parametrom, ktorý by mal spotrebiteľ sledovať. Pre tých najnáročnejších spoločnosť ponúka microSD kartu určené pre profesionálne hudobné prehrávače. Jej cena je však oproti iným kartám štvornásobne vyššia.

23.02.2015 16:00
SR-64HXA, Sony, pamäťová karta, Premium sound Foto:
Sony bude od marca 2015 predávať kartu pre audiofilov. Za 64 gigabajtov si vypýta 140 eur.
debata (6)

Pamäťové karty je možné nakupovať podľa výrobcom udávaných rýchlostí čítania a zápisu. Ani tá najvyššia rýchlosť ale neznamená, že pamäťové médium bude vyhovovať všetkým druhom spotrebnej elektroniky. Minimálne to si myslí spoločnosť Sony, ktorá predstavila microSD kartu pre profesionálne hudobné prehrávače. Pamäťová karta patrí do nového produktového radu Premium Sound a od iných kariet sa má líšiť nižšou úrovňou elektrického šumu, ktorý vraj dokáže odhaliť ucho skúseného audiofila.

Pamäťová karta s označením SR-64HXA bude v predaji na vybraných trhoch od marca a výrobca si za ňu vypýta približne štvornásobok ceny bežných kariet rovnakej kapacity. Očakáva, že cieľová skupina náročných užívateľov bude popri iných drahých súčiastkach, na ktorých čele je kabeláž, bude ochotná investovať približne 140 eur aj do rozširujúcej pamäte.

Sony si nie je isté, či si kartu vôbec niekto kúpi
Problémom ale je, že potenciálnym dopytom si nie je isté ani samotné Sony. “V súčasnosti si nie sme istí, aký je potenciálny dopyt po takýchto produktoch, no mysleli sme si, že medzi ľuďmi, ktorí vyžadujú skvelú kvalitu hudobnej reprodukcie sa nájdu takí, ktorí si kartu budú chcieť kúpiť,” uviedla hovorkyňa spoločnosti Sony pre denník The Wall Street Journal. V prípade hi-end audia platí, že hudobný systém je len taký dobrý, aká dobrá je jeho najslabšia súčasť. Podľa magazínu The Verge je však karta sama o sebe len obyčajným placebom.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Sony #pamäťová karta #hudobný prehrávač #MicroSD #audiofil