LG mieri vysoko. Smartfón G4 je drahý, no so skvelou výbavou

Koža bola doposiaľ len výsadou drahých telefónov z limitovaných edícií. LG ju chce ponúknuť aj bežným spotrebiteľom. Za 618 eur si možno objednať smartfón G4 s koženým krytom a fotoaparátom so 16-megapixlami a nadštandardnou optikou.

30.04.2015 18:00
LG, G4, smartfón, telefón, mobil, Foto:
LG chce ľuďom ponúknuť dostupný luxus. Smartfón G4 ponúkne aj vo verzii s krytom z pravej kože.
debata

Približne týždeň pred oficiálnym predstavením unikli na internet detailné produktové fotografie smartfónu G4 od LG, ktoré napovedali, s akým zariadením budeme mať dočinenia. Zákulisné informácie sa ukázali ako pravdivé a LG má naozaj namierené medzi špičku vo svete smartfónov. Bez problémov si trúfne aj na Galaxy S6 od Samsungu či iPhone 6 od Applu.

Hlavným lákadlom je prevedenia. G4 ponúka zadný kryt z pravej kože
Užívatelia smartfónov si vraj chcú dopriať dostupný luxus. LG im bude snažiť vyhovieť koženými krytmi, ktoré bude k smartfónu G4 ponúkať ako voliteľnú prémiovú výbavu. Samozrejme s vyššou cenou. Za základný model si v predpredaji vypýta 580 eur, za variant s koženým krytom o 38 eur viac. Predobjednať si smartfón so zníženou cenou môžu aj Slováci a to do 1. júna, kedy je naplánovaný aj oficiálny začiatok predaja.

Smartfón G4, ktorý je nástupcom modelu G3, má viacero predností. Prvou z nich je už spomínaný dizajn. Drahší model má zadnú stranu potiahnutú ručne opracovanou kožou, ktorá nie je ani zďaleka štandardom u zariadení v podobnej cenovej relácii. Koža by mala odolať vyššej vlhkosti, vode, teplotám a po niekoľkých mesiacoch používania môže lákať aj svojou originálnou patinou. Na výber sú tri farebné odtiene a pre tých, ktorí si na kožený kryt nepotrpia, je k dispozícii zadný kryt z plastu v ďalších štyroch farbách. Telefón sám o sebe nemá plochý tvar, ale jeho zadná časť je zaoblená tak, aby sa lepšie držal v ruke.

Smartfón G4 od LG bude na výber v dvoch... Foto: LG
LG, G4 Smartfón G4 od LG bude na výber v dvoch prevedeniach - so zadným krytom z plastu a z kože.

Fotoaparát má 16 Megapixelov, skvelú optiku a aj množstvo nastavení
Ďalšou dôležitou súčasťou, na ktorú LG viackrát upozornil je fotoaparát. Umožňuje manuálne nastaviť ostrenie, uzávierku, ISO, expozíciu či vyváženie bielej. Snímač s väčšou plochou má rozlíšenie 16 Megapixelov, objektív zas nadštandardnú sveteľnosť f/1.8, vďaka čomu je pre užívateľa jednoduchšie fotiť aj v zhoršených svetelných podmienkach. V telefóne bol tiež vôbec po prvýkrát použitý takzvaný CSS senzor (Color Spectrum Sensor), ktorý určuje farby podľa hodnôt RGB danej svetlom scény a odrazom od objektov. Týmto spôsobom je údajne nastavená vyváženousť bielej ako aj farba blesku. Fotiť je možné buď do štandardného JPEG formátu, alebo nekomprimovaného RAW formátu pre ďalšie softvérové spracovanie. Na prednej strane sa nachádza sekundárny fotoaparát s ôsmimi Megapixelmi.

Na prednej strane sa nachádza 5,5-palcový IPS displej s technológiou AIT (Advanced In-Cell Touch), ktorá kombinuje LCD a dotykový senzor v jednej vrstve, tak ako je tomu aj u niektorých iných smartfónov tejto triedy. Výsledkom sú lepšie reprodukované farby a lepšia citlivosť na dotyk. Displej má Quad HD rozlíšenie, teda 2560 × 1440 bodov s hustotou 538 bodov na palec. 64-bitový procesor napokon nemá osem jadier, ale len šesť, nakoľko sa výrobca rozhodol využiť menej výkonný variant Snapdragon 808. Operačná pamäť má tri gigabajty, užívateľská 32 gigabajtov s možnosťou rozšírenia pomocou microSD kariet. Náročných užívateľov by mohla potešiť aj vymeniteľná batéria s kapacitou 3000 mAh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #LG #iPhone 6 #Galaxy S6 #G4