Akú hudbu by ste počúvali, keby ste žili v roku 1980? Spotify vám to prezradí

Hudobná online požičovňa Spotify sprístupnila novú funkciu s názvom Spotify Rewind, ktorá údajne dokáže odhadnúť, akú hudbu a intepretov by ste počúvali pred niekoľkými rokmi. Funkcia Rewind sleduje a analyzuje hudobný vkus poslucháča a hľada k nemu alternatívy z rokov minulých.

16.06.2015 07:00
Spotify, Rewind, streaming Foto:
Hudobná služba Spotify predstavila netradičnú funkciu s názvom Spotify Rewind.
debata (5)

Píše sa rok 2015 a vy počúvate svojho obľúbeného umelca, ktorý sa objavil na hudobnej scéne len nedávno. Zrejme by vás nenapadlo hľadať ďalších podobných umelcov, ktorí boli na vrchole svojej hudobnej kariéry pred niekoľkými desiatkami rokov, teda ak ste v týchto časoch zrovna nevyrastali. Hudobná požičovňa Spotify v týchto dňoch potichu predstavila novú funkciu s názvom Spotify Rewind, ktorá sa pokúsi odhadnúť, akú hudbu by ste pravdepodobne počúvali, keby ste sa narodili o niekoľko dekád skôr.

Spotify analyzuje čo počúvate a hľadá alternatívy z rokov minulých
Funkcia Spotify Rewind analyzuje skladby a interpretov, ktorých v súčasnosti počúvate najčastejšie a snaží sa nájsť k nim staršie alternatívy, alebo predchodcov. “ Premýšľali ste niekedy nad tým, akého hudobníka by ste počúvali, keby ste sa narodili v inom čase? Spotify umožní vašej obľúbenej hudbe cestovať v čase,” informoval v skratke o novinke Juan Manuel Serruya zo Spotify.

V súčasnosti Spotify spustilo funkciu len v testovacej prevádzke. To znamená, že vyhľadávanie alternatívnych interpretov z minulosti nemusí byť veľmi presné. Spotify musí v prvom rade vytvoriť rozsiahlu databázu súčasných aj bývalých hudobníkov a nájsť medzi nimi vhodné spojenia tak, aby sa užívateľovi zobrazovali relevantné výsledky.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #Spotify Rewind #hudobná požičovňa #streaming