Fotky na Instagrame budú mať trojnásobne vyššie rozlíšenie

Archaické rozlíšenie fotiek nahradí Instagram trojnásobne vyšším rozlíšením na úrovni 1,2 Megapixelu. Vyskúšať ho je možné už v predstihu, no zatiaľ len neoficiálne.

07.07.2015 20:15
instagram, sociálna sieť, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata

Užívatelia sociálnej siete Instagram sa museli doposiaľ uspokojiť so zdieľaním a prezeraním fotografií s archaickým rozlíšením 640 × 640 bodov. Éra smartfónov s veľkým displejom a vysokým rozlíšením so sebou ale priniesla vyššie nároky na kvalitu zobrazovaných multimédií. Instagram to pochopil neskoro, no predsa. Zatiaľ bez oficiálneho vyhlásenia služba sprístupní takmer trojnásobne vyššie rozlíšenie u všetkých nahraných fotografií.

Mobilná aplikácia bude fotografie zmenšovať a orezávať do rozlíšenia 1080 × 1080 bodov. Spravodajský server The Verge analyzoval zdrojový kód webového rozhrania služby, ktorý odhalil, že fotografie sú už v súčasnosti automaticky nahrávané vo vyššom rozlíšení, no zobrazujú sa len v pôvodnom formáte. Instagram sa zrejme pripravuje na oficiálnu aktualizáciu, ktorá by mala byť pre všetkých užívateľov dostupná v najbližších dňoch alebo týždňoch. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti, sociálna sieť vyššie rozlíšenie zavádza postupne na platformách Android a iOS.

Tip: Ak si chcete vyskúšať zobrazenie fotografií s vyšším rozlíšením vo webovom prehliadači, použite prehliadač Chrome alebo Firefox. V režime pre webových vývojárov následne vyhľadajte v zdrojovom kóde adresu obrázka, ktorá vás automaticky odkáže na fotografiu s vyšším rozlíšením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram