Lenovo sa ukrylo pod novú značku Zuk. Predstavilo smartfón Z1

Čínske Lenovo predstavilo nový smartfón Z1. V Európe ho bude predávať pod značkou Zuk. Zaujme najmä cenou a výdržou na batériu. Na pultoch predajcov by sa mal objaviť v najbližších týždňoch.

21.08.2015 20:45
Lenovo Zuk Z1, smartfón Foto:
Lenovo predstavilo pod novou dcérskou značkou Zuk smartfón Z1.
debata (4)

Čínske značky už u európskych spotrebiteľov nevzbudzujú také obavy ako tomu bolo v minulosti. Na trhu sa veľmi dobre etabloval napríklad čínsky Huawei alebo Lenovo a čoraz väčší dopyt je aj po smartfónoch Xiaomi. Výrobcovia si ale uvedomujú, že čínska značka a názov, ktorý našinec ani nedokáže správne vysloviť, môžu stále vzbudzovať nedôveru. Napokon, podobne je tomu aj u niektorých automobiliek, ktoré sa v záujme expanzie na nový kontinent “premenovali”. Spomedzi výrobcov smartfónov tak urobil aj Huawei, ktorý založil európsku značku Honor. Nasledovať ho bude aj Lenovo s dcérskou značkou Zuk.

Lenovo sa v Európe predstaví s novou značkou Zuk
Lenovo, už pod novou značkou, predstavilo aj smartfón vyššej strednej triedy Z1. Zatiaľ čo na domácom čínskom trhu je dostupný s Androidom vo verzii Lollipop, v Európe sa bude predávať s vlastným operačným systémom Cyanogen OS, ktorý je ale napokon taktiež postavený na poslednej verzii Androidu. Veľký, 5,5-palcový smartfón sa spolieha na štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz. Displej má plné HD rozlíšenie (1920 × 1080 bodov), operačná pamäť kapacitu 3 GB, užívateľská pamäť až 64 GB.

Zadná kamera má rozlíšenie 13 Megapixelov, na prednej strane sa nachádza ešte sekundárna kamera pre videohovory s rozlíšením 8 Megapixelov a takisto snímač odtlačkov prstov. Zaujímavosťou je veľká batéria s kapacitou až 4100 mAh a obojstranný konektor typu USB-C. Smartfón sa by sa mal objaviť v Európe v najbližších týždňoch, no výrobca stále neupresnil kedy. Známa nie je ani konečná cena, no podľa všetkého by nemala pokoriť hranicu 300 eur.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #android #Lenovo #Huawei #Zuk