Tip: Na mapách Street View už možno navštíviť aj africké safari

Google v službe Street View sprístupnil unikátne zábery z kenského Národného parku Samburu. Na snímkach možno uvidieť slony, zebry či leopardy v ich prirodzenom prostredí.

19.09.2015 17:10
samburu, keňa, národný park, samburu Foto:
Kenský Národný park Samburu (z galérie služby Street View).
debata

Google už niekoľko rokov ľuďom postupne sprístupňuje virtuálne prechádzky na miestach, ktoré sú snom väčšiny dobrodruhov a cestovateľov. Nie je tomu tak dávno, čo užívateľom služby Street View ukázal desiatky kanálov v Benátkach, výhľad z najvyššieho mrakodrapu na svete, pohľad do útrob šestnástich medzinárodných letísk a vlakových staníc, lanovku v Hong Kongu či dokonca najkrajšie slovenské jaskyne. V týchto dňoch na mapách pribudlo ďalšie unikátne miesto – Národný park Samburu v Keni.

Kenský Národný park Samburu (z galérie služby... Foto: Google
samburu, keňa, národný park, samburu Kenský Národný park Samburu (z galérie služby Street View).

Pri interaktívnych prechádzkach možno uvidieť slony, zebry či leopardy v ich prirodzenom prostredí. Projekt je súčasťou iniciatívy na záchranu slonov, ktoré sú dlhodobo terčom pytliakov. V období medzi rokmi 2010 a 2012 ich na území Afriky zahynulo údajne až 100-tisíc.

Na panoramatických fotografiách sa Googlu podarilo zachytiť viac ako 600 slonov z viacerých stád, štyri levice ukryté v tieni stromu a dokonca niekoľkých domorodcov obývajúcich oblasť národného parku.

Kenský Národný park Samburu (z galérie služby... Foto: Google
samburu, keňa, národný park, samburu Kenský Národný park Samburu (z galérie služby Street View).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #keňa #street view #Národný park Samburu