YouTube za 10 dolárov odstráni z videí reklamy. Ponúkne aj exkluzívny obsah

Google predstavil dlhoočakávané predplatné na YouTube. Služba s názvom YouTube Red stojí desať dolárov mesačne a z videí odstráni reklamu a pridá aj čosi navyše.

22.10.2015 22:30
youtube, video, google, mobil, iphone Foto:
Ilustračné foto
debata (7)

O spustení predplatného pre YouTube sa na internete šepkalo minimálne posledné dva roky. Google jeho uvedenie niekoľkokrát odložil a namiesto pôvodne zmýšľaného odstránenia reklám z videí pridal k predplatnému aj niekoľko služieb navyše. Za predplatné k službe YouTube Red si účtuje 10 dolárov. Okrem videí bez reklám v ňom ponúka aj bezplatný prístup k službe na streamovanie hudby Google Play Music a exkluzívny obsah. Svoj špeciálny kanál pre predplatiteľov sprístupnia niektoré zahraničné hviezdy YouTube. Najznámejším z nich je PewDiePie, ku ktorému sa pridajú aj ďalšie známe mená. Predplatitelia si budú môcť všetky videá aj sťahovať a pozerať v režime offline.

Zatiaľ len v Spojených štátoch
Služba YouTube Red bude v najbližších dňoch dostupná len pre užívateľov v Spojených štátoch, neskôr pribudnú aj ďalšie krajiny. Google konkrétne termíny nespomína a takisto nie je známy zoznam krajín, z ktorých si bude možné službu aktivovať. Ako uvádza server BBC s odvolaním sa na vyjadrenia viacerých analytikov, YouTube bude mať veľmi ťažkú úlohu presvedčiť milióny užívateľov aby odrazu za prístup k videám, hoci aj bez reklám, platili. Na druhej strane je podobná alternatíva viac než vítaná.

Paradoxne odstránenie reklám nebude hybnou silou zmien, ktoré YouTube s príchodom služby Red očakáva. Videá bez rušivých reklám budú len bonusom k prémiovému obsahu, za ktorý si budú ľudia ochotní priplatiť. Je tak len na YouTube aby priebežne rozširoval jeho rozsah a zvyšoval atraktivitu v spolupráci so známymi YouTubermi.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #YouTube #videá #YouTube Red #reklamy