TAG Heuer sa spojil s Intelom. Predstavil vlastné inteligentné hodinky

Za 1350 eur ponúka TAG Heuer najmä prestíž švajčiarskej značky a prémiové materiály. Hardvérom, softvérom či výdržou sa však hodinky zaradili do šedého priemeru lacnejších konkurenčných modelov.

12.11.2015 12:00
TAG Heuer, Connected, inteligentné hodinky, watch Foto:
TAG Heuer v spolupráci s Intelom a Googlom predstavil vlastné inteligentné hodinky Connected.
debata (1)

Na trhu s inteligentnými hodinkami sa snaží zapustiť korene ďalší výrobca luxusných hodiniek. Švajčiarsky TAG Heuer, ktorý už v minulosti predstavil niekoľko verzií smartfónu vyrobeného z prémiových materiálov a ušľachtilých kovov, spojil svoje sily s Intelom a Googlom. Inteligentné hodinky Connected, ktoré sú výsledkom tejto spolupráce, majú športový dizajn v štýle hodiniek Carrera Calibre a takisto aj niekoľko exkluzívnych aplikácií, ktoré na iných inteligentných hodinkách nenájdete. Otázne je, či 1350 eur je primeraná cena k hodinkám, ktoré majú aj lacnejšiu konkurenciu s rovnakou či lepšou hardvérovou a softvérovou výbavou. Minimálne v prípade TAG Heuer sa ale platí za značku, prestíž a kvalitnejšie materiály.

Za hodinky Connected si TAG Heuer vypýta 1350 eur. Foto: TAG Heuer, Intel
TAG Heuer, Connected, inteligentné hodinky, watch Za hodinky Connected si TAG Heuer vypýta 1350 eur.

Displej hodiniek s odolným zafírovým sklíčkom má priemer 46 milimetrov a rozlíšenie 360 × 360 bodov. Procesor Intel Atom má dve jadrá, operačná pamäť dva gigabajty a úložná pamäť gigabajty štyri. Batéria s kapacitou 410 mAh by mala hodinky udržať „pri živote“ nie viac ako jeden deň. Google svojou troškou prispel pri najnovšej verzii systému Android Wear. Telo je vyrobené z titánu, vďaka ktorému sú primerane ľahké a odolné. Hodinky sú takisto vodotesné, avšak len do hĺbky jedného metra a po dobu 30 minút. V predaji budú s gumeným náramkom v šiestich farbách (červená, modrá, biela, oranžová, zelená a žltá).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné hodinky #Intel #Android Wear #TAG Heuer