Amazon chystá ďalší reproduktor, ktorý načúva príkazom

V špeciálnom reproduktore Echo sa ukrýva hlasová asistentka, ktorá neustále počúva členov domácnosti a vyhľadáva informácie na internete. Amazon chystá jeho druhú, menšiu a lacnejšiu verziu.

17.01.2016 07:00
amazon echo, reproduktor, alexa Foto:
Amazon pred dvoma rokmi predstavil reproduktor Echo, ktorý v sebe ukrýva hlasovú asistentku Alexa. Pripravuje jeho nástupcu.
debata

Špeciálne zariadenie, akýsi multifunkčný reproduktor, s názvom Echo predstavila spoločnosť Amazon ešte v roku 2014. Echo nie len že prehráva hudbu, ale v domácnosti priamo nahrádza domácu asistentku. Stačí sa nahlas spýtať a asistentka Alexa odpovie na čokoľvek. Funguje podobne ako hlasový asistent v mobile, no s tým rozdielom, že Echo nepočúva ľudí len vtedy, keď o to požiadajú. Reproduktor je neustále v strehu a reaguje na zvolanie prakticky okamžite. Na akékoľvek otázky hľadá odpovede na internete a takmer v reálnom čase na ne aj odpovedá.

V reproduktore sa ukrýva hlasová asistentka
Keď Amazon reproduktor Echo predstavoval, hovoril o ňom ako o novom členovi domácnosti, ktorý môže byť umiestnený či už v obývačke alebo ako pomocník pri varení v kuchyni. Vyhľadáva informácie z verejne dostupných zdrojov na internete, takisto prezradí aké počasie bude v nasledovný deň a či je pri varení lepšie použiť polohrubú alebo hladkú múku. Echo takisto prehráva hudbu z internetu, stačí ho spojiť s predplatným v službe iTunes, Pandora alebo Spotify, prípadne k nemu pripojiť smartfón s hudobnou knižnicou.

Zdá sa, že Echo si napriek obyvám zo špehovania ľudia obľúbili. Amazon preto pripravuje údajne jeho menšiu a prenosnejšiu verziu s kódovým označením Fox (z angl. líška). Informoval o tom denník The Wall Street Journal, ktorý získal informácie priamo z prostredia firmy. Menšia verzia reproduktora by mala mať cenovku nižšiu než 180 dolárov. Súčasná verzia stojí 199 dolárov, respektíve 99 dolárov pre predplatiteľov služby Amazon Prime.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #reproduktor #Echo #hlasový asistent