Samsung s novými Galaxy S7 vrátil do hry microSD karty

Nová generácia smartfónov Galaxy S7 a S7 edge opäť disponuje slotom pre microSD karty. Kapacitu možno rozšíriť až o 200 GB. S oboma smartfónmi s lepšou optikou je možné fotiť aj pod vodou.

23.02.2016 09:45
Samsung Galaxy S7, Samsung, MWC 2016 Foto:
Samsung predstavil už siedmu generáciu vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 edge.
debata (2)

Meniť overené niekedy nemá zmysel. Potvrdil to aj Samsung, ktorý predstavil už siedmu generáciu smartfónov Galaxy S s dizajnom, ktorý je až na pár detailov takmer totožný s tým z minulého roka. Čo je ale omnoho podstatnejšie je opätovná podpora rozširujúcich microSD kariet, ktoré Samsung vrátil do hry. Vďaka hybridnému slotu je možné pamäť telefónu rozšíriť o ďalších až 200 GB. Namiesto pamäťovej karty je tiež možné použiť druhú SIM kartu, avšak len v niektorých modeloch určených pre konkrétne krajiny.

Väčšia kapacita batérie a možnosť rozšírenia úložnej kapacity
Oba smartfóny, teda Galaxy S7 a S7 edge majú veľký 5,1, respektíve 5,5-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov. V ich útrobách sa ukrýva osem, respektíve štvorjadrový 64-bitový procesor, štyri gigabajty operačnej pamäte a 32 či 64 gigabajtov úložnej pamäte s už spomínanou možnosťou rozšírenia microSD kartami. Batéria má u dvoch modelov odlišnú kapacitu. Kým u štandardného S7 má kapacitu 3000 mAh u modelu so zaobleným displejom o 600 mAh viac. Telefóny podporujú zrýchlené a aj bezdrôtové nabíjanie kompatibilné so štandardami WPC a PMA.

Samsung vrátil do hry pamäťové karty. Slot... Foto: Samsung
Samsung Galaxy S7, Samsung vrátil do hry pamäťové karty. Slot možno nájsť v oboch modeloch Galaxy S7.

Fotiť možno aj pod vodou
Na zadnej strane sa nachádza vylepšený Dual Pixel fotoaparát s vyššou rýchlosťou uzávierky a presnejším zaostrovaním. Lepšia je aj optika so svetelnosťou f/1.7 oproti pôvodným f/1.9. Systém Dual Pixel, ktorý svojho času vyvinul japonský výrobca zrkadloviek Canon, sa skladá z dvoch fotodiód v každom pixeli snímača, z ktorých jedna slúži na zachytenie obrazu a druhá na jeho ostrenie. Nový je aj automatický režim Motion Panorama, ktorý oživuje statické panoramatické snímky a mení ich na krátke pohyblivé videá. S Galaxy S7 je možné fotiť a natáčať videá aj pod vodou, no nie dlhšie ako 30 minút v hĺbke do 1,5 metra. Na Slovensku bude možné oba modely zakúpiť od utorka 11. marca. Cena bude začínať na 699 eurách (Galaxy S7, 32 GB) a 799 eurách (Galaxy S7 edge, 32 GB).

Nová 360-stupňová kamera vytvára obsah pre headset Gear VR
Druhou významnou novinkou z dielne Samsungu je kamera Gear 360 s možnosťou zachytávania obrazu pod plným uhlom. Užívatelia sa môžu vďaka kamere stať nie len konzumentmi ale aj tvorcami obsahu virtuálnej reality, ktorý môžu neskôr prehrávať cez náhlavnú súpravu Gear VR. Samsung pomocou kamery dláži cestu vlastnému headsetu, ktorý je zatiaľ jediným podporovaným zobrazovacím zariadením.

Kamera Gear 360 zachytáva videá pod plným... Foto: Samsung
Samsung Gear 360 Kamera Gear 360 zachytáva videá pod plným 360-stupňovým uhlom

Kamera je vybavená duálnymi objektívmi s efektom rybieho oka. U oboch boli použité snímače s 15-timi megapixelmi. Zachytávať je tak možné 360-stupňové videá v rozlíšení 3840 × 1920 bodov, prípadne statické snímky s rozlíšením 30 megapixelov. Zhotoviť možno aj videá a snímky s priamym uhlom pri použití len jednej strany objektívu. Obsah je následne možné automaticky nahrať na Facebook alebo YouTube.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #MWC 2016 #Galaxy S7 #S7 edge #Gear 360 #Gear VR