Xiaomi má ďalší lacný náramok za 20 eur. Tentokrát aj s displejom

Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky predstavil už tretiu generáciu inteligentného náramku, ktorý má na rozdiel od svojich dvoch predchodcov aj displej. Cena a výdrž zostali rovnaké.

04.06.2016 17:55
xiaomi mi band 2, inteligentný náramok, xiaomi Foto:
Xiaomi predstavilo tretiu generáciu inteligentného náramku Mi Band.
debata (2)

Keď si mnohí mysleli, že vyrobiť inteligentný športový náramok za menej než 80 eur nie je možné, Xiaomi im ukázalo, že sa mýlia. Náramky Mi Band si veľmi rýchlo získali popularitu, ktorá pretrváva dodnes a to aj napriek tomu, že príchod inteligentných hodiniek značne odlákal veľké množstvo ich používateľov. Čínsky výrobca sa ale lepšie vybavených (a drahších) modelov nebojí a predstavil už tretiu verziu náramku s označením Mi Band 2. Latku posunul opäť o čosi vyššie.

Funkcie sa nezmenili, pribudol však displej

Už druhá generácia náramku Mi Band 1S mala na spodnej strane zabudovaný senzor pre meranie srdcovej frekvencie. Dizajn sa oproti pôvodnej verzii vôbec nezmenil, funkcie zostali takisto rovnaké, len výdrž na batériu skrátila na 20 dní, pri intenzívnejšom používaní ešte o pár dní menej. Pri cene 20 eur ale nebolo možné namietať. Rovnako je tomu aj u nového modelu Mi Band 2, ktorý Xiaomi predstavilo v týchto dňoch.

Náramok Xiaomi Mi Band 2 už má aj vlastný OLED... Foto: Xiaomi
xiaomi mi band 2, inteligentný náramok, xiaomi Náramok Xiaomi Mi Band 2 už má aj vlastný OLED displej.

Vylepšený športový náramok dostal OLED displej, ktorý zobrazuje čas, počet prejdených krokov, srdcovú frekvenciu alebo notifikácie o prichádzajúcich hovoroch. Náramok má inak všetky funkcie identické s predošlými modelmi. Sleduje tak nie len aktivitu užívateľa, ale aj jeho spánok, vibruje pri prichádzajúcom hovore alebo alarme, u vybraných smartfónov môže byť použitý na odomknutie displeja. Používať ho možno aj pri sprchovaní či kúpaní, nabíjať ho postačí raz za 20 dní. Xiaomi tvrdí, že s novým algoritmom (nevedno, však akým) je monitorovanie užívateľa presnejšie. Jedno tlačidlo umiestnené v hornej časti slúži na zmenu zobrazovania údajov na displeji. Náramok budú môcť používať aj majitelia iPhonov, aj keď o niektoré funkcie budú ochudobnení.

Náramok si je možné nechať zaslať aj na Slovensko

V domácej Číne by sa mal Xiaomi Mi Band 2 začať predávať počas druhého júnového týždňa s cenou približne 20 eur. Európsku dostupnosť výrobca neprezradil, náramok si je ale možné od čínskych predajcov objednať už v predstihu za približne 30 eur a nechať zaslať na Slovensko. My sme tak už urobili a za niekoľko týždňov sa s vami podelíme o naše dojmy z používania náramku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentný náramok #Xiaomi #Mi Band #športový náramok