Samsung vraj predstaví mobil so skladateľným displejom

Prvý smartfón s flexibilným displejom, ktorý je možné rozložiť a získať tak väčšiu uhlopriečku, by mohol Samsung predstaviť už začiatkom budúceho roka.

08.06.2016 21:45
ohybný displej, smartfón, zakrivený displej Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Časy, keď spotrebitelia vyhľadávali čo najmenší telefón do vrecka sú dávno preč. Miniatúrne mobily do ruky nahradili smartfóny, ktoré v niektorých prípadoch už nie je možné ovládať ani len jednou rukou. Smartfóny s väčším displejom sa stali symbolom dnešnej doby a postupne vytláčajú z trhu tablety. Nie vždy je však používanie veľkého smartfónu pohodlné a kompromisy zatiaľ neexistujú. Samsung by mohol byť prvou firmou, ktorá ich na trhu ponúkne. Podľa agentúry Bloomberg by mohla firma onedlho predstaviť dva nové smartfóny s flexibilným displejom, ktorý je možné zložiť na polovicu.

Displej, ktorý bude možné zložiť do kompaktnejšieho formátu

Dva hybridné smartfóny by mohol Samsung predstaviť na budúci rok, pričom jeden z nich by mal mať 5-palcový OLED displej, ktorý po rozložení môže mať uhlopriečku až 8 palcov. “Tento produkt môže zmeniť pravidlá hry ak si Samsung úspešne poradí s rozhraním vhodným pre ohybné displeje. Najväčšou prekážkou pri výrobe bola doposiaľ výroba ohybného priehľadného plastového nosiča, ktorá sa ale zdá byť prekonaná,” uviedol pre Bloomberg analytik Lee Seung Wook z IBK Securities.

Je možné, že Samsung si predstavenie zariadení ponecháva v talóne až do konania barcelonského veľtrhu MWC, ktorý sa bude konať vo februári. Tento termín by mohla spoločnosť využiť aj pre získanie náskoku pred hlavným rivalom Apple, ktorý pravdepodobne ponúkne OLED displeje v nových iPhonoch predstavených v priebehu budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #oled #lcd #ohybný displej