Xiaomi chystá aj vlastný notebook. Inšpiráciu hľadal v MacBooku od Applu

Po mobiloch, náramkoch či varičoch ryže chce čínske Xiaomi ukázať, že vie vyrábať aj notebooky. Pripravovaný model bude lacný a výkonný. Dizajnom aj vyhotovením sa údajne inšpiroval MacBookom Air od Applu.

18.07.2016 18:22
MacBook, notebook, Apple Foto:
Pripravovaný notebook od Xiaomi údajne našiel inšpiráciu v MacBookoch Air od Applu (na obrázku).
debata

Čínske Xiaomi už vyrába všetko možné, no notebooky vo svojom portfóliu stále nemá. To by sa malo zmeniť už v najbližších týždňoch. Firma plánuje predstaviť notebook s veľmi zaujímavými parametrami a ešte zaujímavejšou cenou. Dizajnom a konštrukciou sa výrobca údajne inšpiroval u konkurencie, konkrétne u Applu. Vyhotovenie by malo byť až na detaily totožné s MacBookom Air.

Oficiálne parametre zatiaľ predstavené neboli, no serveru Benchlife sa podarilo zistiť, že notebooku bude postavený na poslednej generácii Intel Core i7 procesorov s taktom 2,5 GHz a funkciou Turbo, ktorá umožní zvýšiť taktovaciu frekvenciu na 3,1 GHz. Pôvodné správy pritom hovorili o procesoroch Intel Atom. Operačná pamäť by mala mať kapacitu 8 gigabajtov, k dispozícii by mal byť aj SSD disk a 11 alebo 13-palcový displej s neznámym rozlíšením. Notebook bude postavený na Windowse 10. Podľa prvých odhadov by sa mala cena pohybovať blízko hranice 400 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Macbook Air #Xiaomi