CES: HP ukázalo najtenší biznis notebook s najväčšou výdržou na batériu

Notebook ElliteBook x360 na jedno nabitie vydrží až 16,5 hodiny. Má 4K displej a hrúbku len 1,5 centimetra. Záujemca si však za niekoľko "naj" priplatí. HP sa pochválilo aj počítačom s veľkým 34-palcovým zakriveným displejom so 4K rozlíšením.

07.01.2017 14:15
HP Elite Book x360 Foto:
Najtenší biznis notebook v roku 2017 začne predávať HP. ElliteBook x360 má tiež najväčšiu výdrž - až 16,5 hodiny.
debata

Veľtrh CES je pre väčšinu technologických firiem sviatkom, kvôli ktorému odkladajú predstavenie viacerých nových produktov. Inak tomu nie je ani v prípade HP, ktoré ukázalo nové notebooky, zakrivené displeje a stolové počítače. A ako býva zvykom, neodpustilo si niekoľko “naj”.

Najtenší biznis notebook s najväčšou výdržou na batériu

Ak si firma nemôže prisvojiť označenie “najtenší notebook” na svete, obvykle ho častuje ďalšími prívlastkami. HP ElliteBook x360 je napríklad najtenším biznis konvertibilným notebookom. Aby toho nebolo málo, má vraj najväčšiu výdrž na batériu – až 16,5 hodiny. Notebook poháňa najnovšia generácia procesorov Intel Core i7, disponovať môže až 16 gibabajtami pamäte a SSD diskom s kapacitou 512 GB. Displej s uhlopriečkou 13,3 palca má 4K rozlíšenie (3860 × 2160 bodov). HP sa pochválilo aj zabezpečením na úrovni BIOS. V základnej konfigurácii, ktorá má “len” Full HD displej, menšiu pamäť a kapacitu disku, bude na Slovensku v predaji na konci januára s cenou 1099 eur.

Notebook HP Spectre x360 má grafickú kartu s... Foto: HP
HP, Spectre Notebook HP Spectre x360 má grafickú kartu s vlastnou pamäťou a 15,6-palcový dotykový displej.

Druhou novinkou z dielne HP je notebook Spectre x360 s 15,6-palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 4K a veľmi tenkým rámom. Oproti predošlému modelu je výrazne výkonnejší, s výnimkou procesora. Namiesto integrovanej grafickej karty má kartu Nvidia GeForce 940MX s vlastnou až dvojgigabajtovou pamäťou. Maximum operačnej pamäte je identické s ElliteBookom, kapacita SSD disku však len polovičná. Výdrž na jedno nabitie sa pohybuje tesne pod hranicou 13 hodín. Vo vybraných európskych krajinách, medzi ktorými sa Slovensko ale zatiaľ nespomína, bude v predaji od januára za 1599 eur.

Stolový počítač s veľkým 34-palcovým zakriveným displejom

Stolový počítač Envy Curve má všetok dôležitý hardvér ukrytý v robustnom podstavci. Konkrétne je to štvorjadrový procesor Intel Core i7 7700T, 16 gigabajtov operačnej pamäte, terabajtový pevný disk v kombinácii s 256 GB SSD diskom a grafickú kartu AMD Radon RX 460 s vlastnou 4 GB pamäťou. Najdôležitejší je však displej. Má až 34-palcovú uhlopriečku, rozlíšenie 3440 × 1440 bodov a je mierne zakrivený. Okrem displeja môžu záujemcov presvedčiť aj štyri reproduktory značky Bang & Olufsen. Cena ale napovedá, že tento počítač nie je pre každého. Predávať sa bude za necelých 2000 eur.

Počítač HP Envy Curved má 34-palcový displej s... Foto: HP
HP, Envy Curved, monitor, displej Počítač HP Envy Curved má 34-palcový displej s tenkým rámom a zakriveným panelom.

Pre tých, ktorí už výkonný hardvér vlastnia, no potrebujú k nemu veľký monitor, HP pripravilo 35-palcový LCD monitor so zakriveným displejom. Omen X 35 má rovnaké rozlíšenie ako počítač Envy Curve, no podporuje technológiu Nvidia G-Sync pre synchronizáciu obrazu s grafickými kartami tohto výrobcu. Má vyššiu obnovovaciu frekvenciu (100 Hz) a k počítaču ho možno pripojiť buď cez DisplayPort alebo HDMI. Predávať sa bude o čosi neskôr – od apríla – s cenou 1299 eur.

V ponuke HP sa objaví aj 35-palcový monitor so... Foto: HP
Omen x35, HP V ponuke HP sa objaví aj 35-palcový monitor so zakriveným displejom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HP #CES 2017 #ElliteBook x360 #notebook Spectre