Bez mobilu, no s tabletmi. Samsung ukázal tablety s výkonom notebooku

Tablet s 12-palcovým displejom má AMOLED displej, výkonné dvojjadro a 256 GB SSD disk. S hmotnosťou sa zmestil pod 800 gramov. Samsung predstavenie nástupcu 'horiaceho' smartfónu zatiaľ odkladá.

28.02.2017 07:00
galaxy book Foto:
K tabletu Galaxy Book bude v rámci voliteľného príslušenstva dostupná aj odnímateľná klávesnica.
debata

Na veľtrhu MWC, na ktorom takmer všetky technologické firmy predstavujú nové smartfóny, Samsung radšej ukázal tablety. Konkrétne, demonštroval ako môže vyzerať hybridný tablet pre profesionálov. Na veľtrhu MWC predstavil konvertibilný model Galaxy Book s 10,6 a 12-palcovým displejom. Rozdiely v uhlopriečke priepastné nie sú, no to neplatí o hardvéri.

Síce bez smartfónu, no s výkonným hybridným tabletom

Kompaktnejší 10,6-palcový model si musí vystačiť s LCD displejom s neštandardným rozlíšením 1920 × 1280 bodov, väčší z dvojice už disponuje AMOLED displejom s rozlíšením 2160 × 1440 bodov. Rozdiel je aj vo výkone. Zatiaľ čo menší model má dvojjadrový procesor Core m3 od Intelu, väčší tablet sa môže pochváliť plnohodnotným Core i5 procesorom s taktom 3.1 Hz.

Operačná pamäť v oboch prípadoch začína na štyroch gigabajtoch, u výkonnejšieho variantu si možno priplatiť aj za osem gigabajtov. Dáta sa ukladajú na eMMC disk s kapacitou 64 a 128 GB (10,6-palcový model) alebo na klasický SSD disk s 128 a 256 gigabajtami. Ak táto kapacita nestačí, pomôcť si možno aj microSD kartami s kapacitou do 256 GB.

Dva foťáky a 10-hodinová výdrž

Fotoaparát sa nachádza na zadnej strane (5 a 13 Megapixelov), u drahšieho modelu aj vpredu (5 Megapixelov). Väčšie rozmery ponúkli aj viac miesta pre druhý USB-C konektor a väčšiu batériu, ktorá dorovná zvýšené hardvérové nároky pri zachovaní 10-hodinovej výdrže. K tabletom možno pripojiť klávesnicu a aj vďaka Windows 10 ich používať ako klasický notebook. Cenu oboch modelov dodávaných Samsung zatiaľ nezverejnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #tablety #MWC 2017