Honor sekunduje Huaweiu s lacnejšou vlajkovou loďou s číslom 9

S číslom zaostáva, parametrami je však identický. Honor predstavil novú vlajkovú loď s číslom 9, ktorá vychádza z modelu P10 materskej značky Huawei. Staronový mobil je však lacnejší.

13.06.2017 17:50
Honor 9, smartfón Foto:
Honor predstavil novú vlajkovú loď Honor 9, ktorá je parametrami identická s najvyšším modelom materskej značky Huawei.
debata

Honor má povesť dostupnejšej alternatívy k telefónom materskej značky Huawei. Nové modely zväčša parametrami zaostávajú za vlajkovými loďami Huawei, prípade na trh prichádzajú o čosi neskôr. Rozdelenie portfólia malo svojim spôsobom opodstatnenie. Zatiaľ čo Honor vyrába telefóny pre masy, Huawei sa snaží osloviť náročnejšiu klientelu, ktorá má záujem o prémiové zariadenia.

Lacnejší, no s rovnakými parametrami

V týchto dňoch Honor v Šanghaji predstavil svojú novú vlajkovú loď Honor 9, ktorá je takmer identická so smartfónom Huawei P10 predstaveným ešte vo februári tohto roka. Rozdielne číslo v názve ako by napovedalo, že Honor prichádza s novinkami o čosi neskôr. Honor 9 bude v Európe predstavený 27. júna. V zápätí by sa mal začať predávať vo viacerých európskych krajinách vrátane Slovenska za cenu približne 400 eur.

Najnovšia vlajková loď Honor 9. Foto: Honor
Honor 9, smartfón Najnovšia vlajková loď Honor 9.

Dominantou mobilu je jeho veľký 5,15-palcový Full HD displej s rozlíšením 1920 × 1080 bodov. Poháňa ho osemjadrový procesor Kirin 960. Operačnej pamätí s kapacitou 4 GB bude sekunduje 64 GB úložná pamäť s možnosťou rozšírenia pomocou microSD kariet. Batéria má ohlásenú kapacitu 3100 mAh. Na zadnej strane mobilu sa nachádza duálny fotoaparát s 20 a 12 Megapixelmi. Vpredu zas foťák s ôsmimi Megapixelmi. Čítačka odtlačkov prstov sa tentokrát nenachádza vzadu, ale vpredu, pod displejom. Mobil je postavený na najnovšej verzii Androidu 7.0 s grafickou nadstavbou EMUI 5.1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Huawei #Honor #P10