Nintendo opäť vracia na scénu legendárnu hernú konzolu z 90. rokov

Na retro edícii konzoly SNES Classic si bude možné zahrať legendárne hry Super Mario World, Staforx alebo Yoshi's Island.

27.06.2017 08:45
Nintendo, NES Classic Foto:
Herná konzola Nintendo NES Classic
debata

Niekto by to nazval stratou fantázie a zúfalým krokom, iný zas vzkriesením legendy. Nintendo na scénu vracia hernú konzolu SNES Classic (skr. Super Nintendo Entertainment System), ktorej od roku 1990 predal viac ako 50 miliónov kusov. Staronová konzola je priamym nástupcom inej legendy, ktorá sa takisto po rokoch dočkala svojho návratu. Firma upravenú verziu konzoly NES Classic začala predávať od polovice minulého roka, no výrobu nečakane ukončila o pár mesiacov neskôr. Oficiálne dôvody známe nie sú, no povráva sa, že na vine boli dodávatelia komponentov.

Legenda pre pamätníkov

Nintendo očakáva, že nástupca modelu NES by sa mohol na trhu udržať dlhšie. Samozrejme len, ak sa nájde dosť pamätníkov, ktorým chýba nostalgia. Ako pre server BBC uviedla hovorkyňa spoločnosti, výrobný plán je rozsiahlejší. „Čísla nebudeme upresňovať, ale oproti NES Classic Edition vyrobíme oveľa viac konzolí Super NES Classic Edition.“ Konzola by sa mala začať predávať od 29. septembra, minimálne do konca roka 2017, za cenu 79 dolárov.

Nintendo prostredníctvom svojej hovorkyne priznáva, že retro edícia je len doplnkom k súčasnej ponuke herných konzolí, na ktorých vývoj sa firma plánuje sústrediť.

Počet hier na konzole nebude nijako závratný. Všetky klasické tituly v nej už budú predinštalované. Z tých najznámejších stojí za zmienku Super Mario World, Yoshi's Island, The Legend of Zelda, Mega Man X alebo Final Fantasy 3 alebo nikdy nevydaný Star Fox 2. Spolu s konzolou bude dodávaných 21 hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herná konzola #Nintendo #SNES Classic #Super Maria #Super Nintendo