Slovenský Sygic už v navigácii ponúka aj rozšírenú realitu

Spoločnosť Sygic predstavila doplnkovú funkciu k svojej rovnomennej mobilnej navigácii. Vodiča bude do cieľa navigovať pomocou rozšírenej reality.

04.07.2017 07:30
sygic, navigácia, rozšírená realita Foto:
Sygic predstavil nový doplnok v podobe rozšírenej reality.
debata (5)

S rozšírenou realitou sa mohla verejnosť asi najlepšie zoznámiť v hre Pokémon Go. Za použitia kamery v mobile sa pokémoni objavovali uprostred námestia či záhrady. Rozšírená realita sa od tej virtuálnej líši najmä v tom, že nevytvára vlastný svet ale virtuálne objekty umiestňuje do toho skutočného. Na podobnom princípe už funguje aj mobilná navigácia slovenského Sygicu.

Sygic v týchto dňoch sprístupnil 10-eurový doplnok pre Android a iOS, ktorý okrem 2D a 3D módu do navigácie pridá aj režim rozšírenej reality. Namiesto plochej cesty alebo vymodelovaného 3D mesta sa na displeji zobrazí rovnaká cesta, akú za volantom vidí vodič. S tým rozdielom, že na ceste sú vyznačené pruhy a navigačné značky, podľa ktorých sa má vodič jednoducho zorientovať. Ak sa práve nachádza na štvorprúdovej diaľnici, z ktorej musí na najbližšom výjazde odbočiť, navigácia mu vyznačí pruh, v ktorom sa má držať.

Hlavný rozdiel medzi klasickým navigovaním a rozšírenou realitou je v tom, že vodič vidí na mobile len to, čo má práve pred sebou a nie väčší úsek cesty, ktorý ho čaká. Šéf Sygicu, Michal Štencl hovorí najmä o vyššej bezpečností, ktorú má doplnok vodičovi priniesť. Nebude vraj musieť neustále kontrolovať mapu a váhať, či už má alebo nemá odbočiť.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #navigácia #sygic #pokémon go