Rozprávajúci reproduktor už ponúkne aj čínska Alibaba

Reproduktor od Alibaby pomôže aj s nákupom. Z online obchodu Alibaby objedná to, čo mu človek nadiktuje. Dostupný bude zatiaľ len v Číne za 75 dolárov.

06.07.2017 07:35
alibaba, tmall genie, Foto:
Inteligentný reproduktor Tmall Genie X1 od Alibaby.
debata

Čínsky gigant Alibaba onedlho predstavil vlastný, hlasom kontrolovaný reproduktor Tmall Genie s inteligentnou asistentkou. Prehrá hudbu, spustí aplikácie a umožní nakupovať na internete. Určený bude len pre čínsky trh, keďže s iným jazykom než s mandarínskou čínštinou si neporadí. Informoval o tom server BBC.

Alibaba so svojim reproduktorom konkurovať Amazonu, Googlu či Applu nebude a to napriek tomu, že funkciami sú ich zariadenia veľmi podobné či identické. Tmall Genie chce využiť príležitosti len na jednom, ale zato miliardovom, trhu, na ktorý si západné firmy zatiaľ netrúfajú. Žiaden z veľkej trojky (Google, Apple a Amazon) svoje reproduktory do Číny oficiálne nedistribuuje.

Reproduktor od Alibaby budú môcť užívatelia využiť na objednávanie tovaru z partnerských obchodov, ktoré zastreší platforma Alibaby. Aby predajcovia získali dosah na zákazníkov, ktorí budú produkty objednávať cez reproduktor, musia svoje produkty zaradiť do virtuálneho katalógu Alibaby. Za tovar je možné platiť pomocou platobnej brány Alipay, ktorá je podobná PayPalu. Za reproduktor zákazníci zaplatia približne 75 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alibaba #hlasová asistentka #inteligentný reproduktor #Tmal Genie