Okuliare Glass sú späť. Dostupné budú len pre veľké firmy

Okuliare Glass, ktorými si ich majitelia vzbudzovali rešpekt a obdiv, sú späť. Nie však v podobe, ako by mnohí očakávali. Upravenú verziu s názvom Glass Enterprise Edition si budú môcť objednať len firmy.

19.07.2017 10:30
Google Glass, inteligentné okuliare Foto:
Nová verzia inteligentných okuliarov Glass Enterprise Edition.
debata (1)

Sú tomu už viac ako dva roky, čo sa Google vzdal vývoja futuristických okuliarov Glass. Dlhé mesiace vývoja však nevyšli nazmar. Vývoj napokon prevzala spoločnosť X division, ktorú zastrešuje materská platforma Alphabet, s prísľubom, že finálna verzia okuliarov na trh predsa len príde, no neskôr.

Rozšírená realita v nemocniciach a vo fabrikách

Alphabet v týchto dňoch novú verziu okuliarov predstavil. Nebude ale určená konečným spotrebiteľom, ale firmám a ich zamestnancom. Tomu má zodpovedať aj hardvérová a softvérová výbava. Okuliare budú viac prispôsobené na použitie v špedičných firmách, nemocniciach, či pri výrobe a kompletizácii produktov.

Na vývoji a testovaní okuliarov sa podieľali firmy DHL, General Electric a Dignity Health. Zamestnanci, ktorí prototyp okuliarov v práci nosili, mali zakázané informovať o ňom verejnosť a na oficiálnych fotografiách museli nosiť len pôvodnú verziu, dva roky starú, verziu okuliarov. Informoval o tom magazín Wired.

Lepšia výdrž, vyšší výkon a pohodlnejšie nosenie

Glass Enterprise Edition majú mať lepšiu výdrž na batériu (do 8 hodín), výkonnejší procesor, 8-megapixelovú kameru a takisto majú byť pohodlnejšie pri niekoľkohodinovom nosení. Po konštrukčnej stránke sa oproti pôvodnej verzii veľa nezmenilo. Okuliare budú naďalej vybavené malým priehľadným displejom a zabudovanou kamerou. Cenu síce firma nevyzradila, no pohybovať by sa mala okolo 1500-eurovej hranice.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné okuliare #Glass #Alphabet