iPhone 8 bude možné nabíjať aj bezdrôtovo. Apple ho predstaví 12. septembra

Čakáte na nový iPhone? Dočkať by ste sa mali už 12. septembra. Vlajková loď Applu bude ukrývať viacero viac či menej príjemných prekvapení.

29.08.2017 07:30
iPhone 7, Apple Foto:
iPhone 8 bude mať na rozdiel od iPhonu 7 dva fotoaparáty umiestnené pod sebou. (na fotke iPhone 7)
debata (1)

Je to funkcia, na ktorú majitelia iPhonov čakajú už roky. Bezdrôtové nabíjanie síce stále nie je samozrejmosťou, no u prístrojov, ktorých cena sa šplhá k priemernému platu Slováka, sú očakávania na mieste. Apple sa nikam neponáhľal a bezdrôtové nabíjanie v iPhonoch odkladal na neurčito. Zdá sa, že po rokoch nadišiel ten správny čas. iPhone 8 bude s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou možné nabíjať aj bezdrôtovo. Pri štvorcifernej cene napokon Apple nemá ani veľmi na výber a svojich zákazníkov musí nie len prekvapiť, ale aj nadchnúť.

Nie jeden, ale až tri nové iPhony

Podľa denníka Wall Street Journal firma predstaví nový iPhone už 12. septembra. Po prvýkrát by tak mala urobiť na pôde svojho nového gigantického sídla v kalifornskom Cupertine. A po prvýkrát by nemusela predstaviť len jeden, respektíve dva, ale až tri nové smartfóny, z ktorých každý bude zástupcom inej triedy. iPhone 8 by mohol doplniť aj iPhone 7S a iPhone 7S Plus.

Šéfa firmy, Tima Cooka, čaká neľahká úloha, keď musí predstaviť všetky tri smartfńy tak, aby každý z nich bol výnimočný niečím iným, než len cenou. iPhone 8 by totiž mohol bez problémov zatieniť dva medzigeneračné modely. Napokon, už sa tak raz stalo. Spolu s modelom 5S predstavila aj najlacnejší iPhone 5C, ktorý ale skončil fiaskom. Ukázalo sa, že zákazníci Applu nechcú robiť kompromisy. Na druhej strane, ak cena iPhonu naozaj pokorí tisíceurovú hranicu, bolo pri pre firmu riskantné nepredstaviť aj lacnejšie (no stále drahé) modely 7S a 7S Plus.

Aj na iPhone 8 sa bude dlho čakať

Výroba iPhonu 8 navyše nejde podľa plánu a mešká. Ako píše magazín Forbes, hlavným dôvodom je komplikovaná konštrukcia mobilu, ktorý bude mať senzor odtlačkov prstov integrovaný priamo do veľkého OLED displeja pokrývajúceho celú prednú stranu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Apple #smartfón #iPhone 8 #iPhone 7S #iPhone 7S Plus