Asus s novým heasetom zmiešal virtuálny a skutočný svet

Asus predstavil 450-eurový headset s dvoma kamerami. Pochválil sa aj najtenším 14-palcovým notebookom na trhu a najtenším notebookom typu dva v jednom.

05.09.2017 18:55
Asus Windows Mixed Reality, headset Foto:
Headset od Asusu zaujal aj dizajnom a antibakteriálnou úpravou povrchu.
debata (1)

Asus sa na berlínskom veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA pochválil niekoľkými novinkami. Tou najzaujímavejšou je headset so zvláštnym názvom “Windows Mixed Reality”. Pod pojmom zmiešaná realita si Asus predstavuje akúsi hybridnú kombináciu virtuálnej a rozšírenej reality. Nemá totiž len pohybové senzory ale aj dve kamery, ktoré zachytávajú okolité prostredie, upravujú ho a zobrazujú užívateľovi na displeji. Displej (pre každé oko zvlášť) má sám o sebe rozlíšenie 1440 × 1440 bodov. Za headset spolu s dvoma ovládačmi užívateľ zaplatí bezmála 450 eur.

Najtenší notebook typu „dva v jednom“

Ako býva zvykom, firmy často hľadajú svoje “naj”. Asus ho našiel pri notebooku ZenBook Flip 14, ktorý je vraj najtenším notebookom typu “dva v jednom”. Notebook má hrúbku 13,9 milimetra a hmotnosť 1,4 kilogramu. Po otočení dotykového Full-HD displeja o 360 stupňov je možné zariadenie používať ako tablet.

Notebook Zenbook Flip 14 Foto: Asus
Asus ZenBook Flip 14, notebook, Asus Notebook Zenbook Flip 14

Notebook má tiež nadštandardný výkon vďaka procesoru Core i7 8. generácie, 16 gigabajtom operačnej pamäte a grafickej karte Nvidia GeForce MX150 s vlastnou 512 GB pamäťou. Dáta sa ukladajú na SSD disk, ktorého kapacita bude voliteľná. Na jedno nabitie notebook ponúka 13-hodinovú výdrž.

Aj so 4K rozlíšením

Ďalším naj sa pýši notebook ZenBook Flip S, ktorý je zas so svojimi 10,9 milimetrami najtenším konvertibilným notebookom na trhu. Podobne ako predošlý model, aj Flip S má otočný displej, navyše so špeciálnym pántom, ktorý zodvihne a nakloní klávesnicu do lepšej polohy na písanie. Hardvér má podobný ako Flip 4, avšak bez diskrétnej grafickej karty. Na druhej strane ponúka až 1 TB úložisko a displej s rozlíšením 4K.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #virtuálna realita #asus #zenbook #headset #IFA 2017