Google nafotí ulice lepšími kamerami. Využije aj umelú inteligenciu

Nové kamery si lepšie poradia s odrazom slnka a objekty nasnímajú vo vyššom rozlíšení. Názvy obchodov a aj otváracie hodiny budú viditeľnejšie.

07.09.2017 11:06
Google, Street View, mapy, trekker Foto:
Ilustračné foto
debata

Google už so svojou službou StreetView zavítal na rôzne viac či menej odľahlé miesta našej planéty, ale aj mimo nej. Mnohé zo snímok bežných ulíc sú však už zastaralé a kvalitou nevyhovujúce. Firma ich preto plánuje v najbližšom období nahradiť fotografiami vo vysokom rozlíšení. Namiesto piatich megapixelov bude ulice fotiť kamerami so štvornásobným rozlíšením.

Nový kamerový systém zachytí snímky s 20-megapixelovým rozlíšením. Pri následnom strojovom spracovaní budú snímky ďalej upravené tak, aby z nich boli čítateľné napríklad aj otváracie hodiny na obchodoch. Podobné údaje poslúžia aj umelej inteligencii, ktorá bude môcť automaticky priradiť k obchodom zobrazeným v online mapách aj ďalšie údaje. Tentokrát už bez toho, aby ich musel do databázy zadávať človek svojpomocne.

Ako informoval server BBC, Google kamery na svojich autách vo veľkom vymieňa po prvýkrát za posledných osem rokov. Kamery, ktoré automaticky vytvoria 360-stupňové panorámy si lepšie poradia aj s odrazmi slnka a snímky by mali byť jasnejšie a aj farebnejšie. Namiesto pätnástich kamier už bud na aute namontovaných len sedem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #StreetView