Najväčší herný monitor na svete má zakrivenú obrazovku a závratnú cenu

Od konca septembra bude Samsung na Slovensku predávať najväčší herný monitor na svete s uhlopriečkou 49 palcov a netradičným pomerom strán. Uhádnete jeho cenu?

19.09.2017 19:00
CHG90, Samsung, herný monitor, monitor, LCD Foto:
Najväčší herný monitor na svete od Samsungu.
debata

Potreby hráčov sú zväčša diametrálne odlišné od potrieb bežných ľudí, ktorí používajú počítač na prácu, multimédiá alebo občasné hranie hier. Profesionálni hráči okrem najvýkonnejšieho hardvéru majú zvýšené nároky aj na výstupné zariadenia – obzvlášť monitor. Dôležitá je nie len jeho odozva ale aj uhlopriečka a rozlíšenie. Samsung na veľtrhu Gamescom 2017 predstavil monitor, ktorý má vyhovieť aj tým najnáročnejším hráčom.

Najväčší herný monitor na svete kombinuje dva... Foto: Samsung
CHG90, Samsung, herný monitor, monitor, LCD Najväčší herný monitor na svete kombinuje dva 27-palcové monitory do jedného.

Herný monitor CHG90 QLED má jeden zaujímavý prívlastok – je najväčším herným monitorom na svete, navyše so zakrivenou obrazovkou. Monitor má až 49-palcovú (125-centimetrovú) uhlopriečku s netradičným pomerom strán 32:9 a technológiou HDR (skr. High Dynamic Range – Vysoký dynamický rozsah). Rozlíšenie monitora je prispôsobené jeho netradičnému tvaru. Na dĺžku zobrazí 3840 a na šírku 1080 bodov. Monitor má vysokú obnovovaciu frekvenciu 144 Hz s možnosťou úpravy na 120, respektíve 60 Hz a len milisekundovú odozvu. Monitor má nastaviteľnú výšku a pripevniť ho možno aj na stenu. K počítaču sa pripája pomocou HDMI alebo DisplayPortu.

Na Slovensku sa začne predávať na konci septembra za odporúčanú cenu 1539 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #oled #monitor #herný monitor