Na Mapách Google pribudnú videá z rôznych miest. Prispieť môže každý

Zistiť ako vyzerá hrad, múzeum, prírodná rezervácia či útes na druhom konci sveta už bude možné aj inak než len na fotkách a panorámach na Mapách Google.

21.09.2017 10:00
lokalizovanie telefónu, mapy, navigácia, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Každý môže svojou troškou prispieť. Google sa pri mapovaní sveta nespolieha len na vlastné zdroje. Okrem vozidiel, trojkoliek a batohov vybavených kamerami umožňuje aj bežným ľuďom aby svoje fotky nahrali do služby a sprístupnili pohľad na miesta, kam sa Google so svojimi posilami nedostane. Podľa serveru TechCrunch firma spustila ďalšiu novinku, ktorá má mapy ešte viac obohatiť a zatraktívniť.

Google postupne užívateľov registrovaných v programe Local Guides (z angl. Miestni sprievodcovia) informuje o možnosti pridávania krátkych videí. Videá z konkrétneho miesta je možné nahrať priamo z mobilu. Krátke videá z obľúbenej reštaurácie, hotela, hradu alebo aj z lúky za mestom môžu mať dĺžku 10, respektíve 30 sekúnd. Dlhšie video je možné nahrať do služby priamo z galérie v mobile, kratšie zas cez mobilnú aplikáciu Google Maps.

Videá je možné použiť aj ako recenziu na konkrétny podnik. Podľa serveru TechCrunch Google funkciu sprístupní aj firmám, ktoré si budú môcť vytvoriť akýsi virtuálny videoprofil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #google maps #Mapy Google