Notebooky ThinkPad oslávili 25 rokov. Lenovo sa s retro edíciou vracia v čase

Lenovo predstavilo upravenú verziu notebooku ThinkPad, ktorý vychádza z legendárneho modelu 700C predstaveného pred 25 rokmi. Dizajnom aj výkonom ale notebook kráča s dobou.

08.10.2017 09:00
Lenovo, ThinkPad, 700C, notebook Foto:
Lenovo predstavilo notebook ThinkPad 700C, ktorým si pripomína 25 výročie od predstavenia prvého ThinkPadu.
debata

Je tomu už 25 čo IBM predstavil svoj prvý notebook ThinkPad, ktorý sa stal legendou a synonymom pre odolnosť a materiálovú pevnosť. ThinkPady síce neboli nerozbitné, no vydržali omnoho viac než notebooky iných značiek. Konzervatívny dizajn ale nebol pre každého. Čínske Lenovo, ktoré neskôr od IBM notebookovú divíziu odkúpilo, to pochopilo a vybralo sa preto inou cestou. Pôvodne biznisové notebooky chcela firma priblížiť širšej verejnosti, a tak upravila ich dizajn, hardvér a aj materiály. Horčíkovú zliatu nahradil (až na výnimky) lacnejší plast a dizajnéri dostali tiež volnejšiu ruku.

Prvý ThinkPad od IBM oslávil 25 rokov. Foto: Lenovo
Lenovo, ThinkPad, 700C, notebook Prvý ThinkPad od IBM oslávil 25 rokov.

Lenovo sa pri príležitosti 25 výročia rozhodlo vrátiť k pôvodnej myšlienke a aspoň symbolicky predstavilo modernú verziu starých dobrých ThinkPadov. Notebook dostal nový hardvér, podsvietenú klávesnicu (namiesto lampičky nad obrazovkou), špeciálne klávesy na ovládanie hlasitosti, LED svetlá signalizujúce stav zariadenia a viacfarebné logo. Výkonom notebook kráča s dobou. Poháňa ho procesor Core i7–7500U, grafická karta GeForce 940MX s vlastnou pamäťou, 16 GB operačnej pamäte a 512 GB SSD disk. Displej s uhlopriečkou 14 palcov má Full HD rozlíšenie a dotykovú vrstvu. A cena? 1900 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Lenovo #ThinkPad #700C