Vyklápačky stále žijú. Samsung predstavil skvelý mobil s ešte lepším foťákom

K luxusnému "véčku" s jedným z najlepších foťákov na trhu Samsung pribalí aj VIP asistenčné služby s osobným asistentom na telefóne. Za vyklápačku W2018 záujemca zaplatí až 3-tisíc dolárov.

02.12.2017 19:00
Samsung, W2017, smartfón Foto:
Samsung W2018 sa na prvý pohľad od modelu W2017 (na obrázku) líši len v detailoch. Skutočné zmeny sa ukývajú až vo vnútri.
debata

Na telefóny, ktoré boli na prelome tisícročí hitom aj na Slovensku, sa už akosi pozabudlo. Takzvané vyklápačky vyšli z módy aj napriek tomu, že kedysi to boli práve ony, ktoré určovali nové trendy. Pre našinca bude teda možno prekvapením, že telefóny s vyklápacím displejom sú stále extrémne populárne vo východnej Ázii. Samsung práve pre svoj domáci ázijský trh preto predstavil nový prémiový smartfón s vyklápacím displejom, ktorý má takmer identické parametre ako vlajkové lode Galaxy S8 a Note 8.

Dva AMOLED displeje a hardvéer z Galaxy S8

Samsung W2018 nemá jeden, ale rovno dva displeje, ktoré sa nachádzajú na oboch stranách výklopnej časti. Oba Full HD displeje majú 4,2-palcovú uhlopriečku a používajú aj technológiu AMOLED. Mobil je vybavený osemjadrovým procesorom Snapdragon 835 a až šiestimi gigabajtami operačnej pamäte. Úložná pamäť má kapacitu od 64 do 256 gigabajtov. Batéria má aj kvôli kompaktnejším rozmerom menšiu, len 2300 mAh, kapacitu.

Špecialitou telefónu je foťák s optikou, ktorú mu môžu závidieť aj konkurenčné mobily. Namiesto svetelnosti f/1.8 má zadný, 12-megapixelový, foťák objektív so svetelnosťou až f/1.5, vďaka čomu si má lepšie poradiť v zlých svetelných podmienkach. Softvér podľa Samsungu rozpozná, kedy na čip dopadá viac svetla a je možné fotiť aj so svetelnosťou f/2.4.

Osobný asistent na telefóne

Samsung mobil v Európe zrejme predávať nebude. V Ázii však po svojom predchodcovi zdedí nálepku luxusného smartfónu s nevídanými službami. Za cenu tritisíc dolárov záujemca okrem telefónu získa aj prístup k bezplatnej podpore a asistenčnej službe. Stačí zavolať a asistent pomôže vyhľadať najbližší let, zorientovať sa na letisku či objednať a doručiť kvety.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Samsung #smartfón #vyklápačka